Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcıya Göre Bitcoin Yıl Sonunda 30 Bin Dolar Olacak

LDJ Capital’ın kurucusu olan David Drake yakın zamanda verdiği röportajda kripto paralar hakkında konuştu ve Bitcoin’in “bu yıl sonunda 30,000 $ olacağını” söyledi. Kendisi de bir kripto para yatırımcısı olan Drake kripto para sektöründe esen “soğuk rüzgarların” yakın zamanda sona ereceğini ve olumsuz etmenlerin 2018 yılında sektörden ayıklanacağını belirtti.

Bloomberg’e konuşan David Drake Bitcoin’in geleceği hakkında son derece olumlu yorumlarda bulundu. Hem Asya’daki hem de ABD’deki kripto para piyasasının epey güçlü olduğunu belirten Drake, bu piyasalardan gayet umutlu.

ABD’deki piyasaların düzenlenmesinden sorumlu olan CFTC ve SEC, yakın zamanda kripto para sektörüyle ilgili çok daha somut adımlar atmaya başladı ve bu adımların genel olarak (uzun vadede) olumlu olacağı düşünülüyor. Düzenleyicilerin olumlu adımları sayesinde Wall Street’teki kurumsal yatırımcılar da kripto paralara çok daha rahat şekilde yatırım yapabiliyorlar. Bunları göz önünde bulunduran Drake, Bitcoin fiyatında ciddi bir artış yaşanacağını düşünüyor.

Twitter’ın CEO’su olan Jack Dorsey de yakın zamanlarda kripto paralar hakkında konuşmuş ve Bitcoin’in internetteki “tek para birimi” olacağın söylemişti. Drake ise olaya biraz daha farklı yaklaşıyor. Drake’e göre gelecekte tek bir kripto para ön plana çıkmayacak. Hatta piyasadaki “yüzlerce” farklı kripto para varlığını sürdürecek.

Sakinleşmek Gerek

David Drake’e göre şu anda piyasada yer alan ve gelecek vaat eden çok fazla kripto para var. Drake önümüzdeki zamanlarda ‘en büyük kripto paralar’ listesinde bazı değişiklikler görülebileceğini de düşünüyor. Drake’e göre Ethereum’un yerini alabilecek birkaç kripto para bulunuyor ancak Bitcoin tahtını korumaya devam edecek.

Piyasanın çok daha popüler hale gelmesi ve çok daha fazla yatırımcının ilgisini çekmesi hakkında da konuşan Drake “biraz sakinleşmek gerektiğini” düşünüyor.

Güneşli Günler

Google ve Facebook yakın zamanda kripto para ve ICO reklamlarını yasaklamıştı ve bu durum piyasada olumsuz bir etki yaratmıştı. Drake bu gelişmelere rağmen olaya iyimser yaklaşıyor. Drake’e göre Google ve Facebook tarafından uygulanan bu yasakların piyasa olumlu etkileri bile olabilir. Drake bu yasaklar sayesinde dolandırıcılık amacıyla ortaya çıkmış projelerin reklam yapamayacaklarını ve piyasada yalnızca gerçekten kullanışlı olan projelerin hayatta kalacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment