Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’tan Sonra Google da Kripto Para Reklamlarını Yasaklıyor

Google finansal hizmet politikalarında yaptığı değişimler sebebi ile bitcoin ve diğer kripto paralarla ilgili çevrimiçi reklamları yasaklama kararı aldı.

Geçtiğimiz ocak ayında Facebook’un kripto paralarla ile ilgili içeriklere yönelik reklam yasağı getirmesinin ardından şimdi de Google haziran ayında aynı yolu izleyeceğini açıkladı.

Google’ın getireceği reklam yasağı ile kripto para birimleri, cüzdanları, ticari borsaları, danışmanlık hizmetleri içeren reklamları göremeyeceğiz.

Google’ın reklam sorumlusu Scott Spencer CNBC’ye verdiği açıklamada bu söylentileri doğruladı ve kripto paraların nereye gideceğine yönelik bir tahmin de bulunamayacaklarından, bunun da kullanıcıları riske atacağından dolayı böyle bir karar verdiklerinden bahsetti.

“Gelecekte kripto paraların ne şekilde olacaklarını bilmemizi sağlayan kristal bir küremiz yok. Ancak biz son derece dikkatli yaklaşılması gereken bir alan olduğunu, tüketicilerin zarar görme ihtimallerini gördük”

Gelen bu yasak ile birlikte bir çok yeni kripto para, ICO ve bu alanda projenin kendini tanıtması bir hayli zorlaşmış olacak. Çünkü Google tarafından kullanıcıya ulaşamayan ve fon toplayamayacak olan projeler ancak spesifik reklam ağlarına yönelebilecek. Bu da hem projelere hem de kripto para piyasalarına yeni kullanıcıların eklenmesinin önüne geçilmesi anlamını taşıyor.

Facebook ile birlikte Google’ın da aynı adımları atarak kripto paralara bir darbe vurması sosyal medya ve halk tarafından G20 öncesine kadar piyasaları manipüle etmeye yönelik adımlar olarak değerlendiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment