Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’ed, Bitfinex İle Olası Davası İçin Avukat Tuttu

Kendi blogunu “en büyük Bitcoin pazarı Bitfinex / Tether’daki olası sahtekarlıkların açığa çıkması” için bir yer olarak pazarlayan anonim blogcu Bitfinex’ed, Washington DC tabanlı avukat Steven Palley’i kendisi ile borsa arasında yaşanabilecek potansiyel bir yasal mücadelenin bir parçası olarak işe aldığını bildirdi.

Haberın yazım tarihine göre 987 milyon dolarlık işlem hacmi olan Bitfinex, CoinMarketCap’in 24 saatlik işlem verilerine göre dünyanın en büyük üçüncü borsası.

Palley güvenlik endişeleri nedeniyle bir açıklama yapmayı reddetti, ancak aşağıdakilerin de Bitfinex hukuk konseyinden Stuart Hoegner’e gönderdiği bir mektuptan alıntılandığını doğruladı:

“Bildiğiniz gibi, @bitfinex’ed devamlı tehdit ediliyor. Eğer müşterinizin bu tehditlerden doğrudan veya dolaylı olarak sorumlu olduğunu öğrenirsek ya da sonuç olarak @bitfinex’ed’e bir zarar gelirse bunların yasal sonuçları olacak.”

Ne Bitfinex ne de Hoegner, basın açıklamasıyla ilgili yorum taleplerine cevap vermedi.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında Bitfinex, anonim blog yazarı Bitfinex’ed de dahil olmak üzere, eleştirmenlerine karşı yasal işlem başlattığını iddia etmişti. Blog yazarı ise probleminin Bitfinex borsasının ilişkili olduğu ABD Doları destekli kripto para birimi Tether’dan kaynaklandığını belirtiyor.

Tether ve Bitfinex yönetimi paylaşıyordu ve her iki taraf da Tether’ın yasal hakları konusunda “rutin” bir sorgunun bir parçası olarak yine geçen aralık ayında ABD otoriteleri tarafından temyiz edilmişti ancak bu karar ilgili dolar rezervlerinin basılı Tetherlar’ı tutmaması gibi şeffaf olmayan noktalardan dolayı eleştirldi.

Şubat ayı ortasında yürütülen bir çalışma ise, yeterli rezervin bir Porto Riko bankasında mevcut olduğunu, ancak Tether’ın şu anki yapısıyla kara para aklama kanunlarına uyum sağlayamamasından dolayı piyasada var olamayacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment