ICO(Initial Coin Offerings), geleneksel mali sistemden farklı olarak ortaya çıkmış alternatif bir kitle fonu olarak düşünülebilir. Bu model, birçok başarılı proje ve şirkete işe başlamak için ihtiyaçları olan sermayeyi sağlamıştır. 2013 yılında kitle fonu 5.1 Milyar Dolar’ı bulurken bu sayı 2014’te 16 Milyar Dolar’a, 2015’te ise yaklaşık 34 Milyar Dolar’a çıkmıştır.
ICO, kitle fonunun kripto para versiyonudur ve görünüşe göre kripto para dünyasında kullanılmaya devam edecektir. Şirketlerin ve bireylerin projelerine sermaye bulmasının ve sıradan kullanıcıların değerli olduğunu düşündükleri projelere yatırım yapmalarının en kolay ve en etkili yollarından biridir. ICO’lar genellikle bir hafta veya daha fazla süren ve insanların zaten bilinen kripto paralar (Bitcoin vb.) karşılığında piyasaya yeni çıkmış token’lardan alabildiği bir etkinliktir.
ICO’larda bir projenin desteklenmesinin belli bir limiti veya amacı olabilir, yani her token’ın önceden tasarlanmış belli bir ücreti vardır ve ICO periyodu boyunca değişmez. Bunun sonuçlarından biri olarak da, sabit sayıda token tedarik edilir.
Sabit tedarikle, dinamik bir yatırım amacınız da olabilir yani tokenların dağıtımı, alınan yatırımlara göre yapılır. Bu şu anlama gelir: Bir proje ne kadar fazla yatırım alırsa, token fiyatı da o kadar yüksek olur.
Bunun dışında, alınan belli sayıdaki yatırımlara göre belirlenen dinamik bir token tedariğiniz de olabilir yani her token’in fiyatı sabittir (örn. 1 BTC = 1 token) ama ne zaman yeni bir BTC gönderilse, yeni bir token yaratılır. Hedeflere göre bir limit belirlenebilir.
Güncel ICO Piyasası Haberleri
edit post
SEC ile İşbirliği Yapan ICO Projelerinin Geleceği Daha Parlak Oluyor
edit post
İsviçre’deki Bu ICO’nun Usulsüz Olduğuna Karar Verildi
edit post
Başarısız Olmuş Kripto Para Projesi, 60.000 Dolara Satışa Çıkartıldı!
edit post
Kripto Para Bankası AriseBank’ın CEO’su, ICO Nedeniyle 4.2 Milyon Dolarlık Cezaya Çarptırıldı!
edit post
Ünlü Denetim ve Danışmanlık Firması: STO’lar ICO’lardan ”Çok da Farklı Değil”
edit post