Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Bankası AriseBank’ın CEO’su, ICO Nedeniyle 4.2 Milyon Dolarlık Cezaya Çarptırıldı!

Bir kripto para bankası olarak bilinen AriseBank‘ın CEO’su ve kurucusu olan Jared Rice Sr., geçtiğimiz Çarşamba günü federal mahkeme tarafından yapılan duruşmada birinci dereceden menkul kıymet dolandırıcılığı nedeniyle suçlu bulundu.

Dallas News kaynağının aktardığı bilgilere göre Rice geçtiğimiz yıl tutuklanmış ve yatırımcıları AriseCoin isimli tokenler satıp, müşterilerin FDIC sigortalı Visa kredi kartları elde edeceğini vaat ederek 4.2 milyon dolarlık dolandırdığını itiraf etmişti.

Verilen vaatlere rağmen ne kartlar ne de FDIC güvenceli banka hesapları hiç var olmadı ancak Rice ICO’su esnasında hem kripto paraları hem de itibari paraları kabul etti ki söz konusu ICO ABD’li regülatör SEC tarafından 2018 yılının Ocak ayında durduruldu.

Rice, yaptığı itiraf sonrası 60 aylık hapis cezasından kurtulmuş oldu ve federal mahkeme hakimi Ed Kinkeade ile yaptığı anlaşma gereği sadece para cezasına çarptırıldı. FBI geçtiğimiz Kasım ayında Rice’yi tutuklamış ve o esnalarda suçunun üçüncü dereceden e-dolandırıcılık ile üçüncü dereceden menkul kıymet dolandırıcılığı olduğu belirtilmişti.

Rice çoktan SEC’e 2.7 milyon dolarlık tazminat ödedi ve daha sonra bunun cezası olarak 190.000 dolar daha ödeme yaptı. Rice’nin eski CEO’su olan Stanley Ford da benzer parasal cezalara çarptırılmıştı. İkisi de SEC’in koyduğu yasakları ve para cezasını kabul etmese de, ömür boyu hiçbir halka açık şirketin yöneticisi veya yetkilisi olamama ile herhangi bir ilk dijital para arzına katılamama yasakları olduklarını itiraf ettiler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment