Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alibaba Blockchain’i Araştırmak İçin Yeni Bir Ortaklık İmzaladı

Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba; bulut bilişim, Blockchain ve diğer teknolojilerle alakalı yeni çalışmalar yürütebilmek için Aerospace Information adlı bir yazılım şirketiyle işbirliği yapmaya başladı.

Çin’deki finans kaynaklarından Securities Daily tarafından yapılan bir habere göre dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Alibaba, Blockchain teknolojisiyle ilgili yaptığı çalışmaları hızlandırmak ve çeşitlendirmek istiyor. Şirket bu alanda yeni adımlar atabilmek için Aerospace Information adlı bir yazılım şirketiyle ortaklık kurdu.

Bu ikili, kurdukları yeni ortaklık doğrultusunda hem “birbirlerinin kaynaklarından faydalanacak” hem de “kapsamlı bir işbirliği” yapacaklar. Alibaba ve Aerospace Information en azından başlangıç aşamasında bilişim hizmetleri, finans ve vergilendirme, hükümet işleri ve Blockchain teknolojisi gibi alanlara odaklanmak istiyorlar. İkili zaman içerisinde daha farklı alanlarda da çalışmalar yürütebilir.

Şu ana dek konu hakkında yayınlanan açıklamalara göre Aerospace Information, Alibaba ile yaptığı işbirliği sonucunda Blockchain gibi yeni teknolojilerin entegrasyon süreçlerini hızlandırmak istiyor. Bu açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Blockchain alanına gelecek olursak; birlikte bulut hizmetlerinden faydalanarak Blockchain sektörünün gelişimini hızlandıracağız.”

Alibaba Group’un başkan yardımcılığını üstlenen Liu Song bu ayın başlarında verdiği bir röportajda şirketin Blockchain teknolojisini özellikle sınır ötesi tedarik zincirlerini yönetmek için kullanmayı düşündüğünü belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment