Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC ile İşbirliği Yapan ICO Projelerinin Geleceği Daha Parlak Oluyor

ABD‘deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), aldığı kararlara uyan ve kestiği para cezalarını ödeyen ilk dijital para arzı (ICO) projelerine ılımlı yaklaşıyormuş gibi görünüyor.

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde yerel ICO sektörünü çok daha yakından incelemeye, bu sektörde faaliyet gösteren şirketleri daha yakından takip etmeye başlamıştı.

SEC yaptığı araştırmalar sonucunda sektördeki bazı şirketin usulsüz davranışlarda bulunduğunu, bazılarının yasalara uymadığını keşfetti ve bu şirketlere ağır para cezaları kesti.

Fortune tarafından yapılan bir haber ise SEC’in bazı ICO projeleriyle anlaşmaya vardığını gösteriyor. Öyle ki bazı projeler, normalde almaları gereken cezadan çok daha küçük bir ceza dahi alabiliyorlar.

SEC’in para cezasına çarptırdığı ICO projelerinden birisi Airfox’tı. Airfox yöneticilerinden Victor Santos, Fortune’a özel bir röportaj verdi ve şu açıklamayı yaptı:

“Umuyoruz ki yasalara uyum sağlayıp yeni düzenlemeler yayınlandığında hazır olmuş olacağız.”

SEC bundan bir süre önce Airfox hakkında soruşturma başlatmış, daha sonra şirkete 250 bin dolar değerinde para cezası kesmiş ve ICO sürecinde toplanan paraların yatırımcılara iade edilmesine karar vermişti.

SEC zaman zaman ağır cezalar kesiyor olsa da şu ana dek yapılan açıklamalar, SEC’in kendisi tarafından belirlenen standartlara uyan ve eksikliklerini gidermek için çabalayan projelere diğerlerine kıyasla daha ılımlı yaklaştığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment