Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’deki Bu ICO’nun Usulsüz Olduğuna Karar Verildi

İsviçre‘deki Finans Piyasaları Denetleme Otoritesi (FINMA), kripto para madencilik şirketlerinden Envion AG tarafından düzenlenen ilk dijital para arzının (ICO) usulsüz olduğuna karar verdi.

İsviçre’deki finans piyasalarını düzenlemekle sorumlu olan FINMA geçtiğimiz gün bir duyuru yayınlayarak Envion tarafından düzenlenen ICO’ya ilişkin kararını açıkladı.

FINMA, bir madencilik şirketi olan Envion’un Temmuz 2018’de başlatıp Ocak 2019’da bitirdiği ICO’yu bir süredir araştırıyordu. FINMA, yaptığı araştırmalar sonucunda bu ilk dijital para arzının usulsüz olduğuna karar verdi.

Mobil madencilik üniteleri için merkezsiz ve temiz elektrik aktarımı yapan Envion’un İsviçre yasalarıyla arası aslında pek iyi değil. İsviçre’nin Zug kentindeki bir mahkeme, Kasım 2018 tarihinde Envion’a ilişkin bir tasfiye kararı çıkarmıştı. Mahkemeden çıkan bu kararın sebebi ise şirketin yetkisi olmadığı halde bir ICO düzenlemiş olmasıydı.

FINMA da bir süredir şirketin bu ICO’sunu araştırıyor, mahkeme tarafından alınan kararın geçerliliğini inceliyordu. Ülkedeki finans otoritesi tarafından yayınlanan duyuru gösteriyor ki toplamda 37 binden fazla yatırımcıdan 90.5 milyon dolar değerinde yatırımın alındığı bu ICO gerçekten de usulsüz bir şekilde yürütüldü.

Envion’un kurucularından Michael Luckow şirketi kurtarmak için mücadele etmiş ve tasfiye kararını geri aldırmak için uğraşmışsa da kendisinin bu çabaları pek sonuç vermedi. Zira mali denetçiler, ilgili tasfiye kararının uygulanabilmesi için şirkete bir müfettiş atadılar.

Konu hakkında yayınlanan duyuruya göre FINMA bundan böyle Envion’u denetlemekle yükümlü olmayacak. FINMA ayrıca Envion’un iflas süreciyle ilgili bilgi paylaşımı da yapamyacak çünkü bu süreç başlıca Zug kentindeki İflas Dairesi tarafından yürütülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment