Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacker Madenciler Son 10 Yılda 50 Milyon Dolar Kazandılar

İki uzman isim tarafından yapılan araştırmaya göre siber saldırganlar, kripto para madenciliği ile ilgili yaptıkları saldırılarda son on sene içerisinde 50 milyon dolar değerinde para çaldılar.

Kripto para sektörü senelerdir birbirinden farklı hack saldırılarına, dolandırıcılıklara ve sahtekarlıklara ev sahipliği yapıyor. Özellikle kripto para madenciliğiyle ilgili yapılan saldırılar son zamanlarda ön plana çıkmaya başladılar.

Sergio Pastrana ve Guillermo Suarez-Tangil adlı iki analist, insanların bilgisayarlarına sızarak madencilik yapan hırsızların toplamda kaç para kazandıklarını öğrenebilmek için yeni bir araştırma yaptılar.

4.4 milyondan fazla yazılım örneği inceleyen araştırmacılar, on yıllık bir zaman zarfı içerisinde toplamda 50 milyon dolardan fazla paranın çalındığını keşfettiler. Bu araştırma sırasında madenciliği yapılan koinlerin o anlık fiyatları göz önüne alındı.

Pastrana ve Suarez-Tangil tarafından yapılan bu araştırma gösteriyor ki saldırganlar çoğunlukla saldırıya uğradığını fark etmeyecek kişilere saldırmış, bu kişilerin cihazlarına sızmışlar. Bu saldırganlar, birinin bilgisayarına sızdıkları anda madencilik yapmaya ve bu cihaz üzerinden para kazanmaya başlıyorlar.

Şu ana dek yapılan araştırmalara göre bu gibi saldırılardan en çok etkilenen koin Monero olmuş gibi görünüyor. Tamamen gizlilik odaklı bir koin olan Monero, bu özelliğiyle birlikte söz konusu saldırganların ilgisini çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment