Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Denetim ve Danışmanlık Firması: STO’lar ICO’lardan ”Çok da Farklı Değil”

Dünyanın en büyük denetim ve danışmanlık firmalarından birisi olarak bilinen PwC‘nin küresel danışmanlık iştiraki Strategy& isimli firması geçtiğimiz 8 Mart tarihinde ilk dijital para arzları (ICO) ve menkul kıymet token arzları (STO) hakkında önemli bir rapor yayınladı. Söz konusu rapor İsviçre Kripto Vadisi Birliği ile iş birliği içerisinde hazırlandı.

PwC’nin açıklamalarına göre STO’lar gün geçtikçe ICO’lardan daha popüler bir hal almaya devam ediyor. Ortak raporda bunun yanı sıra STO’ların birçok insanın düşündüğü gibi ICO’lardan ”çok da farklı olmadığını” vurgulandı. STO’ların fon toplama açısından ”çok daha olgun ve regüle edilen bir yapıya sahip olduğunu” belirten araştırmacılar, STO olarak satılan tokenlerin yatırımcılara menkul kıymet olmalarından dolayı çok daha çeşitli finansal haklar tanıdığını belirttiler.

Araştırmada yer alan bilgilere göre STO’lar sadece menkul kıymet özellikleri taşımıyor ve bunun yanı sıra ICO’ların belirli özelliklerini de bünyesinde bulundurmakta. ICO’ların sunduğu özelliklere örnek olarak düşük giriş seviyesi yatırımlarını gösteren araştırmacılar, STO’ların bunların yanı sıra geleneksel risk sermayesi yatırımlarının sahip olduğu müşterini tanı ve kara para aklamayı önleme regülasyonlarına da sahip olduğunu dile getirmekte.

Bütün bunlara rağmen hem STO’ların hem de ICO’ların toplam sayısında 2018 yılı boyunca ciddi bir düşüş yaşandı ve bunun en büyük sebeplerinden birisi yaşanan kripto para kışı. Yine de 2018 yılı boyunca ICO’lardan STO’lara geçiş olduğunu söylemek de mümkün.

ICO/STO development from 2013 to 2018. Source: Crypto Valley

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment