Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Pro Stellar Lumens’i Listelediğini Açıkladı ve Eleştirilerin Hedefi Oldu!

13 Mart tarihinde yapılan yeni bir duyuruya göre, dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan ABD tabanlı Coinbase‘nin kurumsal yatırımcılara yönelik Coinbase Pro platformu Stellar Lumens (XLM) kripto para birimini listelediğini açıkladı.

Yayınlanan bildiriye göre Coinbase Pro tam alım satım işlemlerine geçmeden önce ilk olarak XLM yatırma işlemlerini kabul edecek. Coinbase kripto para borsası bunun yanı sıra XLM konusunda yeterli miktarda arza sahip olduktan sonra ABD doları, avro ve Bitcoin tabanlı alım satım işlemlerini ve paritelerini de açacağını açıkladı.

XLM alım satım işlemleri tam alım satım sürecine girmeden önce toplamda üç süreçten geçecek. İlk iki süreç olarak bilinen ”post-only” ve ”limit-only” aşamalarında Coinbase müşterileri sadece Coinbase Pro hesaplarına XLM transferi yapabilecekler.

Borsa yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamada XLM alım satım işlemlerinin New York eyaleti vatandaşları dışında her bölgede açık olacağını belirtti.  Coinbase geçtiğimiz ay XLM’nin en büyük rakiplerinden XRP kripto para birimini de listelediğini açıklamıştı.

Coinbase bunun yanı sıra XRP öncesinde Ethereum Classic ve Basic Attention Token ile alt koin Zcash’i listelemişti. Coinbase Pro geçmişte bir kripto para listelemeden önce ilk olarak Coinbase.com’da söz konusu kripto paranın listelenmesini beklerdi ancak görünüşe göre listelenme şemasında bir takım değişiklikler meydana gelmiş.

Stellar Lumens listelenmesinden yaklaşık bir ay önce başlayan ivmesi sonucu %30 civarı artış elde etmişti ve Coinbase’nin listelenme haberinin gelmesi ”Insider Trading” olarak bilinen olayın yaşanmış olabileceği ihtimalini arttırdı. Insider Trading temel olarak bir kripto para listelenmeden önce bunun listeleneceğinin firma içerisindekilere söylenmesi olarak bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment