Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Diyanet Başkanlığı’ndan Bitcoin ve Ethereum Açıklaması

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı resmi internet sitesinde, “Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde sorulan soruya Bakanlık “caiz değil” cevabını verdi.

Dijital para birimleri Bitcoin ve Ethereum‘u Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı basılı para birimleri (fiat money) ile karşılaştırarak inceledi.

Dijital paraların merkezi olmaması, arkasında herhangi bir devletin bulunmaması ve basılı şekilde oluşmaması gibi noktalara değinen Diyanet İşleri Bakanlığı, dijital para birimlerinin geçerliliği olmayacağını açıklamasında ileri sürüyor.

Açıklamaya ilk bakıldığında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kripto paraları bir çok noktada gayet iyi tanıdığı gözden kaçmıyor.

Ancak devamında kripto paraların fiat paralara karşı tüm güçlü yanlarının dinen caiz kabul edilemeyeceği yönünde açıklamalara yer veriliyor.

Özetle Diyanet İşleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere tüm kripto para birimlerine yatırım yapmanın, merkeziyetsiz ve arkalarında herhangi bir devletin olmayışından dolayı caiz olmadığı kabul ediliyor.

bitcoin-ethereum-diyanet-isleri-bakanligi-caiz-mi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

3 Comments

  • Lazim Degil
    Posted 28 Kasım 2017 - 13:19 13:19

    Yollarini bulamadilar ondan.Ceplerine indirebilecek bir yol bulsalar caiz olacaktir.

  • Dkyc
    Posted 28 Kasım 2017 - 10:04 10:04

    Tam tersi, Diyanet bu konuda donanımsız. Anlamadıkları bir konuda görüş belirtmişler.”Aslında bir çok noktada gayet iyi tanıyor” yorumu çok yersiz.

    • Fatih TAŞDEMİR
      Posted 28 Kasım 2017 - 21:19 21:19

      Tam anlamı ile iyi tanıdığından bahsetmedik. Merkeziyetsiz oluşu, basılı olmayışı, anonimliği gibi bir çok noktadan bahsederek “caizliği” değerlendirdiğinden en azından yerel basının aksine herhangi bir ülkenin para birimi olarak tanıtılmamış. Bu sebepten bu yorum yapılmıştır.

Leave a comment