Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ziya Pir’in Dilekçesine TBMM’den Beklenen Cevap Geldi

TBMM’ye Bitcoin hakkında dilekçe yazan HDP Diyarbakır Milletvekilli Ziya Pir‘e Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘ndan cevap geldi.

Geçtiğimiz hafta HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir’in 2017 Eylül ayında, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması için TBMM’ye Bitcoin‘le ilgili bir yazılı soru önergesi verdiği ortaya çıkmıştı.

Bu dilekçede, 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Sanal/dijital para birimi olan Bitcoin (BTC) ekonomik yaşamda yerini almaya başlamıştır. Estonya’da hükümet 2.5 yıl önce dijitalleşme yönünde başlattığı çalışmalar neticesinde geçtiğimiz ay aldığı bir kararla Estcoin adını verdiği kendi dijital para birimini çıkaracağını açıklamıştır.

Bu bağlamda:

1- Türkiye’de Bitcoin’in (BTC) yasal statüsü nedir?

2- Bitcoin (BTC) Estonya’daki Estcoin örneğinde olduğu gibi para birimi veya bir hesaplama aracı olarak kabul ediliyor mu?

3- Şayet Bitcoin (BTC) para birimi veya hesaplama aracı olarak kabul edilmiyorsa ileride Bitcoin’in para birimi veya hesaplama aracı olarak kabul edilmesi için hükümetinizin yapmış olduğu herhangi bir çalışma var mıdır?

bahsedilmişti.

Durumu değerlendiren TCBM’nin resmi açıklamasını Başbakan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek dilekçesiyle TBMM‘ye sundu. İşte TBMM‘nin HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir‘e cevabı ve TCBM‘nin Bitcoin değerlendirmesi.

tbmm bitcoin meclis önerge
tbmm bitcoin meclis önerge
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment