Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

300 Milyar Dolar: Kripto para Piyasası Visa’yı Geçti

Kripto Para Piyasasının toplamı artık dünyanın en büyük ödeme servisi şirketinden daha büyük.

Visa’nın piyasa değeri 254 milyar dolarken kripto para piyasası 303 milyar dolara ulaştı.

Visa’nın 2016’daki yıllık veri raporuna göre Visa yılda ortalama 5.8 trilyon dolarlık para transferi gerçekleştiriyor ve bunların çoğu Visa banka kartı ve kredi kartı aracığılıyla gerçekleşiyor. Veriye göre Visa 2016’da toplam 83.2 milyar para transferi gerçekleştirmiş.

Buna karşılık, kripto para piyasası Visa’ya kıyasla oldukça az günlük para transferi gerçekleştiriyor. Ethereum’da geri kalan tüm koinlerden daha fazla para transferi gerçekleştiriliyor. Bu sayı günde 1 milyon transfere, yani yıllık ortalama 360 milyon para transferine denk geliyor.

Ölçeklenebilirlik Sorunu

Ancak Bitcoin ve Ethereum geliştiricilerinin çoğu iki katmanlı ödeme sistemleri üzerine de çalışıyor. Lightning ve Plasma gibi metotlar kripto paraların ödeme kanallarını Visa gibi idare etmesini sağlarken güvenli birer değer saklama aracı olarak varlığını sürdürmelerine olanak tanıyor.

Blockstream araştırma ekibi tarafından yayımlanan güncel çalışmaya göre mikroödeme kanalları gibi gerekli ölçeklendirme çözümleri uygulandığında Bitcoin şimdiki altyapısıyla 800 milyon kullanıcıyı destekleyebilir durumda.

Kripto para piyasası halihazırda günlük 10 milyar dolar para işliyor. Küresel kripto para borsası ise yılda ortalama 3.6 trilyon dolar para işliyor. Bu sayı Visa’nın yıllık hacmine çok uzak değil.

Uzun vadede, ölçeklendirme problemlerinin çözülmesiyle birlikte kripto paraların işlem hacmi Visa’yı geride bırakacaktır.

Kaynak: cryptocoinnews.com
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment