Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Güney Kore’de Güçleniyor!

Sayısı hızla artan yerel projeler, aktif geliştirmeler ve komünitelerle dünyanın en büyük ikinci Ethereum piyasası olan Güney Kore, adeta bir Ethereum santraline dönüşüyor.

21 Eylül’de Güney Kore, Çin’i, şaşırtmayan bir şekilde toplam Bitcoin ticaretinde geçti.

Bu haftanın başında bu güne kadar yapılmış olan en büyük Ethereum buluşması Seul’de gerçekleşti. Toplantıya Casper‘dan Plasma‘dan ve OmiseGO‘dan temsilciler ve konuşmacılar katıldı.

Toplantıya Ethereum’un Kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum Vakfı’ndan Araştırmacı Karl Floersch ve OmiseGO Genel Müdürü Vansa Chatikavanj konuşmacı olarak katıldı. Plasma gibi yeni geliştirmelerin tanıtıldığı konuşmaya bilet yetişmedi. 1000 bilet satılmasına rağmen yedek listeye 800 kişinin katıldığı toplantı, şu ana kadar en çok katılımın olduğu Ethereum buluşması oldu.

ICO Yasakları Küçük Bir Etken

29 Eylül’de ICO‘lara yönelik yasakla birlikte Kore’de birçok yatırımcı panik yapıp Ethereum yatırımlarını sattı ve bu Ethereum fiyatında yaklaşık %8’ lik bir düşüşe sebep oldu.

Ancak fiyat hızla toparlandı ve 7 saat içinde tekrar 300$ seviyelerini gördü. Pazar payı %33’ten %23’e düşse de Güney Kore ikinci en büyük Ethereum piyasası olarak yerini koruyor.

Spekülatif Yatırımcılar

Güney Kore’deki Ethereum piyasasına yatırım yapanların çoğu, fiyatta küçük bir oynama yapabilecek unsurlardan bile etkilenme eğiliminde olan spekülatif yatırımcılardan oluşuyor. Yine de Ethereum’un arkasındaki teknolojiye ve merkezsizleştirilmiş uygulama platformuna inanan ve buna yatırım yapan hevesli
yatırımcıların sayısı da azımsanacak ölçüde değil.

Şimdilik ICO’lar Ethereum için en büyük potansiyel piyasa olarak görünüyor. Gelecek yıllarda merkezsiz uygulamaların performansı arttıkça Ethereum’un piyasa değerinin de gelişmesi bekleniyor. Ethereum’un Kurucusu Buterin, JoongAng ile yaptığı röportajda Ethereum’un merkezsiz uygulamalara milyonlarca kullanıcıyı sürdürülebilir bir şekilde sağlayabilmesinin 2-5 yılı bulabileceğini aktardı.

Ethereum platformu üzerinde merkezsizleştirilmiş uygulamalar (DAPP) geliştiren birçok milyar dolarlık holding ve finansal kurum bulunuyor. Ethereum’un ölçeklenebilirlik problemlerine inovatif çözümler getirmesi merkezsizleştirilmiş uygulamaların geliştirilmesi için daha iyi bir çevre yaratacak ve merkezsiz pazar alanları ve borsalar gibi heyecanla beklenen projelerin gelişmesini mümkün kılacak.

Ethereum Santrali

Ülkede Ethereum’a yönelik destek devam ederse Güney Kore’nin orta vadede Ethereum’da etkin güç olması son derece muhtemel. Buterin’in aktardığına göre gelecek yıllarda Ethereum uygulamaları çeşitli alanlarda ve endüstrilerde test edilecek:

“Bence Ethereum’un esas faydaları çok yönlü olması ve birçok endüstriye yarar sağlayabilmesi. Finansla, kimlikle, tedarik zinciri takibiyle, sağlık sektörüyle ve birçok başka alanla ilgili uygulamalar var. Bu durum Ethereum’un kasıtlı şekilde çok amaçlı bir proglamlama platformu olarak tasarlanmasından kaynaklanıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment