Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Paraların Çin’deki Akıbeti Belli Olacak

Çin’de bir basın kuruluşu olan jinse.com‘un aktardığına göre kripto paraların kullanımına yönelik mevzuat 1 Ekim 2017‘de yürürlüğe girecek.
Jinse’ye göre kripto paraların düzenlemesi 15 Mart’ta oylanan “Çin Halk Cumhuriyeti Medeni Hukuk Genel İlkeleri” mevzuatına dahil edilecek.

Kripto Paralar 1 Ekim’den İtibaren “Sanal Mülkiyet” olarak tanınacak.

Jinse’ye göre Çin ilk defa kripto paralara yönelik regülasyonu yerine getirecek ve kripto para birimleri Çin yasalarınca “sanal mülkiyet” olarak işlem görecek. Çinli akademisyen Profesör Deng Jiapeng‘in aktardığına göre

“Bitcoin ve kripto paralar sanal varlıklar olarak sınıflandırılabilir.”

Jinse’ye göre bu gelişmelerden sonra Çin’de kripto para kullanımı ve mülkiyetinin yasaklanması gibi durumlar beklenmiyor. Google translation‘a göre Jinse bu çıkarımı şöyle pekiştiriyor:

“Düzenleyiciler hiçbir zaman Bitcoin’i yasaklamak gibi bir şeyden bahsetmedi. Yani hükümet düzeyi Bitcoin ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyor.”

Jinse’nin iddia ettiğine göre borsalara yönelik kısıtlamalar para aklamayı önleme ve müşteriyi tanıma politikalarından çok, küçük platformlara yönelik bir hareketti.

Mevzuattan Sonra İki Bitcoin Borsası Aktif Kalacak

Bu ayın başlarında aktardığımız gibi Çin hükümeti, Borsaların 1 Ekim’e kadar operasyonlarını durdurmaları gerektiğini ifade etmişti. Yeni çıkan haberlere göre Okcoin ve Huobi  borsaları Ekim ayının sonuna kadar operasyonlarını yürütmeye devam edebilecek.

Bu hafta Yuan ve kripto para mevduatlarını kabul etmeyi kesen BTCC adlı Çin’in önde gelen Bitcoin borsası, 31 Ekim‘e kadar para çekme işlemlerine devam edileceğini iletti. Huobi ve Okcoin dışında bütün borsaların regülasyonlar yürürlüğe girmeden önce kapatılması, Çin’de ileride sadece bu iki borsanın operasyon yürütmesine izin verileceğine dair spekülasyonlar yarattı.

Sizce bu düzenlemelerden sonra Çin’de yeni Kripto para borsaları görecek miyiz? Fikirlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment