Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin: Wall Street’in Yeni Modası

Bitcoin, Wall juniorbiHer şeyde olduğu gibi yatırımlarda da moda takip edilir. 1970’lerde sonu ‘tronik’ ile biten her kelime oldukça modaydı. 1990 sonlarında ise ‘.com’ fazlaca ilgi çekti. Şimdilerde Bloomberg’e göre, şirketler dijital teknolojileri benimsiyor ve Wall Street’in en yeni modası ise Bitcoin.

Overstock ve Goldmoney

Bu hafta yapılan değerlendirme de dijital teknolojileri benimseyen farklı şirketler baz alındı. Bu şirketler önemli ölçüde hisselerini yükseltmiş dolayısıyla da piyasa değeri yükselmiş olan şirketlerdi.

Patrick Byrne tarafından yönetilen Overstock, dijital para birimi ticaret platformunu duyurduktan sonra piyasa değerinde 137$ artış oldu. Müşterilerine ticaret yapma ve kripto paraları güvenli cüzdanlarda tutma yetkisi veren Goldmoney ise haberlerde %15 yükseldi.

Yaklaşan Devrim

Fiyat dalgalanmaları gösteriyor ki piyasada yatırımcılar Blockchain temelli kripto paralara güveniyor ve bunların piyasada önemli bir etkiye sahip olacağını düşünüyorlar. Tıpkı daha önceden .com modasında olduğu gibi.

Yatırımcılar kazançların büyük olabileceği piyasa içinde bir yarış halindeler. Bununla birlikte, dijital para birimleriyle ilişkili örtük riskler ve teknik engeller yatırımcılarda artan baskıya yol açmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment