Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Philadelphia FED Başkanı’ndan Bitcoin Yorumu

Bitcoin ve diğer kripto paraların Federal Rezerv’ün ABD ekonomisi üzerindeki etkisini zayıflatması düşük bir olasılık.

Bu fikir, Philadelphia Federal Rezerv Bankası başkanı Patrick Harker‘a ait. ABD merkez banka sistemini oluşturan 12 yerel kurumdan birinin başkanı olan Patrick Harker, bu açıklamasını kendi organizasyonu tarafından düzenlenen fintech etkinliğinin ikinci gününde beyan etti.

Bir kısım insan kripto paraların yükselişi yüzünden Fed’in enflasyon oranını yönetmesinin daha zor hale geleceğini düşünürken, Harker bu durumdan kaygılanmadığını gösterdi.

Konuşma sırasında Parker, Bitcoin‘in şuana dek gerçek bir zorlukla karşılaşmadığını ve büyük bir zorluk yaşaması durumunda insanların hükümet destekli paralara geri döneceğini söyledi.

Harker: “Cebinizde duran kağıt parçasının, yani paranın, bir değeri var çünkü bir değeri olduğuna inanıyoruz. Çünkü (o paranın) hükümet tarafından desteklendiğine inanıyoruz. Durum tamamen güvenle alakalı.”

Harker:

“Bu yüzden kripto paralar ve başka türde para birimleri ortaya çıktıklarında bence işin temelinde bu güveni nasıl oluşturacakları sorulmalı.”

Hükümete Olan Güven

Parker’ın belki de en dikkat çekici yorumlarından biri Bitcoin’in henüz insanların güvenini kazanabilecek kadar büyük bir facia yaşamaması oldu.

Bir zamanlar Bitcoin ağının en büyük borsası olan Mt. Gox’un çökmesine ve Bitcoin’in kendi içinde hala daha devam eden sorunlarına rağmen, Harker’a göre Bitcoin hiç tam anlamıyla “kötü günler” geçirmedi.

“İyi günde her şey sorunsuz çalışır” diye ekledi.

Harker’ın kripto paraların Fed’in parasal etkisini azaltma ihtimalinden korkmama sebeplerinden biri de bu. Harker’a göre, Bitcoin “kötü günler” geçirdiğinde insanlar zaten Federal Rezerv Bankası’nın ve diğer devlet kurumlarının olaya müdahale etmesini isteyecek:

“İşler gerçekten kötü gitmeye başladığında, Amerikanlar kime güvenecek? Tabii ki tekrar hükümete bakacaklar. Bu ülkenin tarihinde hep böyle olmuştur.”

‘Bir Algoritmayı Nasıl Düzenlersin?’

Patrick Harker başka bir zamanda Knowledge@Wharton’un kurucusu Mukul Pandya’nın kripto paraların düzenlemesiyle ilgili sorularını yanıtlamıştı.

Bu röportajda pek ikna edici cevaplar vermeyen Harker, şuan bu konu üzerinde ortaya atılan fikirlerin olgun olmadığını söyledi.

Şakayla karışık biçimde “Bir algoritmayı nasıl düzenlersin ki?” diye soran ve seyircileri güldüren Harker, “Henüz bilmiyorum. Bu sorunun cevabı, ‘hala daha çalışmamız gerektiğidir” diye devam etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Uğur Ekmekçi
    Posted 01 Ekim 2017 - 12:53 12:53

    Korkunun ecele faydası yok. Zaman gösterecek ki abd ekonomisini sarsacak. Zaten dış borcu şimdiden battığını gösteriyor.

Leave a comment