Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Çin’deki “Tüm” Bitcoin Borsaları 30 Eylüle Dek Kapatılacak

Çin yasal düzenleyicilerinden gelen duyuruya göre Çin’de sanal para ticareti üzerine kurulu tüm borsalar kepenk indirmek zorunda.

Çin’den gelen haberlere göre artık Bitcoin-resmi para bazlı borsalarda işlem yapmak yasal olmayacak.

Bitcoin fiyatı anında bu durumdan etkilendi ve 24-saat oranında %21’ye yaklaşan bir düşüş gösterdi. An itibariyle 3000 $ civarlarında seyrediyor.

BTCChina‘nın kapatılacağı haberi zaten biliniyordu ancak artık “tüm” borsaların kapatılması gündemde.

Çin’den gelen bu haberler sonucunda piyasa bildiğiniz üzere çok ciddi darbeler almaktaydı. Bazı piyasa uzmanları ise bu durumun uzun vadede Bitcoin’in işine yarayacağını düşünüyor.

Leverj CEO’su Bharath Rao: “Piyasada yaşanan her olay fiyatları etkiler ve şuanda piyasayı yasal belirsizlikler etkiliyor”

“Bu durum aynı zamanda gözetim altında olmayan ve merkezsizleştirilmiş projelerin artacağını gösteriyor”

“Merkezi olmayan projelere yasal düzenleme getirmenin gereği yoktur ve mümkün değildir. Şuanda (yasal düzenlemelerle) yapılan baskı, kripto para topluluğunu daha hızlı bir şekilde merkezsiz hale gelmek için teşvik edecektir.”

Çin’deki yatırımcılar kısa vadeli yatırım yapmalarıyla meşhurdurlar ki bu yüzden piyasanın zaman zaman etkilendiği de gözlemlenmiştir. Gelen bu yasal uyarılarla birlikte çok fazla kişi Localbitcoins gibi ‘peer-to-peer”e dayalı platformlara geçiş yaptı.

Çin’de Bitcoin-resmi para ticaretine olanak sağlayan borsaların artık onay görmeyecek olması piyasayı etkileyen en büyük unsurlardan birinin yok olmasına neden olacak ancak bu durum kalıcı olmayabilir.

Sweetbridge’den Jason English:

“Çin şuanda kripto para madenciliğini ve ticaretini evde yapılan bir sektör haline getiriyor. Bu yüzden, böylesine potansiyeli bulunan bir piyasadan kalıcı olarak çıkmak isteyeceklerini sanmıyorum”

“ICO’lara uyguladıkları yasak bile, belli başlı politikaları hazırlamak için koyulmuş gibi görünüyordu. Hiçbir şey olmasa bile en azından piyasadaki yatırımcılar haberlerin belirsizliği yüzünden doğan alım fırsatlarından faydalanabilir” yorumlarında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • ethem
    Posted 15 Eylül 2017 - 22:35 22:35

    Hahahaha puromu yaktim izliyorum. Umarim 2000 dolara çakılır da güzel güzel toplarız. Ne de olsa spekülasyonlara inanıp silkelenen kerizlerin üstünden kazanıyoruz

Leave a comment