Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Edward Snowden: ZCash Bitcoin İçin En İlgi Çekici Alternatif

Ünlü bir muhbir olan Edward Snowden, bitcoin‘e en ilginç alternatif olarak adlandırdığı, gizlilik odaklı kripto para birimi olan zcash‘ı desteklediğini söyledi.

Muhbir, teknoloji uzmanı olan Mason Borda‘nın “Zcash (bildiğimiz kadarıyla) profesyonel ve akademik kriptograflar tarafından tasarlanmış tek altcoin. Bunu görmezden gelmek zor.” diye attığı tweete yanıt olarak “Katılıyorum.” cevabını vermişti.

Devamında:

ZCash‘in gizlilik teknolojisi onu en ilginç bitcoin alternatifi kılıyor.Bitcoin gayet iyi, ama eğer gizlilik yoksa güvenlik de yoktur.”

demişti.

Snowden ünlü bir gizlilik avukatı ve 2013′te sınıflandırılmış NSA belgelerinin büyük miktarda sızdırılmasıyla tanınıyor.Rakip bir para birimi olan Monero hakkında düşünceleri sorulduğunda “amatör kripto parası” yorumunu yaptı ve teknoloji içinde izlenebilirlik sorunlarını dile getirdi.

Snowden bu şekilde olan bir tasarım hatasının bazı muhbirleri riske sokacağını, “Bazen hatalar yapılır ve bu hatalar benim gibileri için büyük sorunlar yaratabilir.” diyerek belirtti.

Bu görüşler zaten var olan kripto para rekabetini arttırdı.Sonucunda ortaya çıkan “tweet” akınında, Monero‘nun yaratıcısı Richard Spagni sonuna kadar kendi projesini savunurken, litecoin yaratıcısı Charlie Lee “Monero’yu kabullenirim fakat Zcash’i kabullenmem” dedi.

Zcash de Monero da kullanıcılarına gizlilik sağlamaya yönelmiş, bunu yaparken farklı yöntemler kullanmış fakat yine aynı sonuca ulaşmışlardı.

ZCash zk-snarks adlı bir şifreleme işlemi üzerine kuruluyken, Monero bilgileri halka imzalarla ve gizli adreslerle karıştırarak çalışır.

 
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment