Koreli Bankalar Kripto Para Saklamaya Hazırlanıyorlar
Güney Kore’nin en büyük dört bankası kripto para saklama hizmeti sunmak için hazırlık yapıyor. Güney Kore Hükümeti’nin kripto para düzenleme çalışmalarından önce, ülkedeki dört büyük banka kripto para yatırımcıların talepleri doğrultusunda ‘kripto para saklama hizmeti’ sunmayı planlıyor.
Güney Kore’nin en büyük 4 bankası, gelen müşteri taleplerini ve yeni müşteri portföylerini düşünerek kripto para saklama hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Woori, Shinhan, Kookmin ve Nonghyup adlı ülkenin dört büyük bankası, hükümetin gelecek yıl hayata geçirmeyi düşündüğü kripto para düzenlemesine yönelik yasadan önce harekete geçti. Kripto para yatırımcılarına yönelik dijital varlıklarını koruma çalışmaları başlattı.
Blockchain Ekipleri Kurdular
NH Nonghyup Bank ve Kookmin Bank, Güney Kore’deki yatırımcılardan gelen yoğun talep sonrası dijital varlıklara yönelik bir adım atmayı planlıyor. Bu iki banka kripto paralar üzerinden saklama (custody) hizmeti sunabilmek için şirket içinde özel blockchain ekipleri oluşturdular. B plan kapsamında yalnızca kripto paralara yönelik değil genel olarak dijital varlıklara yönelik de hizmet verilecek. Bankalar böylece müşterilerine en güvenli şekilde kripto para saklama hizmeti sunarken, nakit ve fon gibi dijital varlıkları yönetirken kar elde edebilir.
NH Nonghyup Bank, sektöründe ilk kez bir blockchain araştırma enstitüsü olan Hexland ile iş birliği yapan şirket oldu. Kookmin Bank dijital varlıklar için saklama hizmeti verebilmek adına bu yılın başında marka tescil başvurusunda bulundu. Ayrıca, müşterilerinin güvenliğini garanti altına almak için blockchain güvenlik şirketi olan Hatch Labs ile anlaşma imzaladı.
Amerika’nın Çok Gerisinde
Geçtiğimiz haftalarda ABD Para Birimi Denetçisi Ofis (OCC) tarafından yapılan açıklamada, ülke içerisindeki tüm bankaların kripto para saklama hizmeti sunabileceği duyurulmuştu. Dongguk Üniversitesine bağlı Blockchain Araştırma Merkezi Direktörü Park Seong-jun, Güney Kore’nin kripto para regülasyonları konusunda ABD gibi ülkelerin gerisinde kalmasından endişeleniyor. ABD gibi ülkelerin regülasyon konusunda “hızlı bir şekilde hareket ettiklerini” söyleyen Seong-jun, Güney Kore’deki sürecin “beklenenden daha yavaş” ilerlediğini söyledi.