Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Madenci Hareketleri Sebebiyle Düşebilir

Geçtiğimiz ay boyunca rahatlıkla gözlemleyebileceğimiz gibi altın ve gümüş ile korelasyon içinde ilerleyen Bitcoin fiyatı, bu iş birliğini geçen günkü düşüş sırasında da gösterdi. Küçük de olsa bir düşüşle haftaya başlayan Bitcoin, son günlerde bu tabloyu toparlamaya çalışmış ve piyasada 11.700 bandından alım-satım gerçekleştirmişti. 

Bitcoin (BTC) geçtiğimiz hafta 11.500 dolar bandından işlem görüyordu. Birçok analist bu seviyenin önemini vurgulamış ve buradan sonra göstereceği hareketin yönünün önemini belirtmişti. BTC son 24 saatte yaklaşık %3 gibi bir oranla artış göstererek 11.717 dolardan işlem görüyor. Analist Crypto Michael Twitter’dan yaptığı analizde bu yükselişi gösterirse BTC değerinin 11.850 dolar bandına çıkmasının kaçınılmaz olacağını söylemişti.  BTC, bir süredir sabit bir çizgide ilerleyen grafiğinden sıyrılıp temmuz ayında yakaladığı çıkışı sürdürerek şu anda kripto para piyasasının toplam değerinin %60’ını kapsıyor.

Bitcoin’in piyasa payı %60 seviyesinde, Kaynak

Madenciler Bitcoinlerini Satıyor, Düşüş Gelir mi?

Son günlerin genel tablosuna baktığımızdaysa, Bitcoin maden havuzlarından 11 Ağustos’ta 1.631, 12 Ağustos’ta 1.614 ve 13 Ağustos’ta 1.959 BTC çıkışı gerçekleştirilmiş olduğunu görüyoruz. Bitcoin madencileri daha fazla BTC satmaya başlamışlar. Bu tür bir hareketliliğin Bitcoin fiyatında bir gerileme getireceği öngörülüyor. Cryptoquant CEO’su Ki Young Ju sosyal medyadan yaptığı açıklamayla bu rakamlara baktığında düşüşün gelebileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Maden havuzlarından çıkan günlük Bitcoin miktarı, Kaynak

 

Bitcoin, Altın ve Gümüşle Aynı Şekilde Hareket Ediyor

Altın, Bitcoin ve gümüşün, aslında yönü ne olursa olsun, çok benzer şekilde hareket ettiklerini kolaylıkla gözlemleyebiliriz. Geçtiğimiz haftaki Koronavirüs aşısı haberleri ile gelen genel piyasa hareketliliği üçünü de aynı şekilde etkilemiş ve fiyatlarını düşürmüştü. Bu şekilde bir hareketliliğin Bitcoin’in artık yatırımcılar için geleneksel yatırım madenleri olarak düşünülen altın ve gümüş kadar önem arz etmeye başlayan bir yatırım aracı olarak görüldüğünü söyleyebiliriz.

Mart ayında, Koronavirüs’ün ilk büyük dalgası piyasaları vurduğunda, Bitcoin fiyatı geleneksel piyasalar ile aynı doğrultuda hareket etmekteydi. Şu an ise en önemli iki yatırım madeni olan altın ve gümüşler benzer hareketlerini kolaylıkla gözlemliyoruz. 7 Ağustos itibarıyla altın %6.5, Bitcoin %5 ve gümüş %11 oranlarında düşüş göstermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment