Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Selcoin Altın, Bitcoin, Dolar Fiyatını Yorumladı: Yükselişe Devam mı?

Türkiye’deki birçok vatandaş artık altın fiyatı ile yakından ilgileniyor. Güvenli liman arayışına giren yerli yatırımcılar altın fiyatını yakından takip ediyorlar. Bu hafta neredeyse 480 liraya çıkan altın fiyatı yeniden yükselecek mi, büyük bir merak konusu.

Sosyal medyada Selcoin olarak tanıdığımız usta yatırımcı güncel siyasi ve ekonomik gelişmeleri inceleyip altın, Bitcoin ve dolar fiyatını yorumladı.

Gram Altında Alım Fırsatı Doğmuştu

Altın fiyatı bu hafta Rusya’dan gelen Koronavirüs aşısı haberinin ardından hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Hafta içerisinde 478 liraya kadar çıkan gram altın fiyatı, 440-450 lira bandına kadar geriledi. Selcoin altın fiyatını yorumlarken bunun bazı yatırımcılar için bir alım fırsatı doğurduğunu söyleyip, altın fiyatının yeniden yükselebileceğini ifade etti.

Anlık altın fiyatını değerlendiren Selcoin, altının yeniden yükselişe geçtiğini ve “yola devam ettiğini” söyledi. Gram altının “yeniden yükseliş hareketine döndüğünü” açıklayan Selcoin, güncel gram altın grafiğinin “gayet olumlu” göründüğünü belirtti.

Selcoin’in gram altın grafiği, alt ve üst limitler 420 lira ve 490 lira olarak belirlenmiş, Kaynak

Bitcoin’de Yeni Giriş Riskli

Bitcoin gibi kripto paraların fiyatını da yorumlayan Selcoin, Bitcoin’in şu anda riskli olduğunu söyledi. Kripto para fiyatı ile ilgili genel bir yorum yapan Selcoin, Bitcoin’de “hiç reel bir hareket alanının oluşmadığını” söyleyip, Bitcoin’in şu anda özellikle yeni yatırımcılar için “riskli bir bölgede” olduğunu belirtti. Onun görüşlerine göre Bitcoin bir türlü olması gerektiği kadar “gevşeyemedi” ve bu yüzden altının aksine henüz bir alım fırsatı sunmadı.

Bitcoin’in önümüzdeki günlerde çizebileceği grafik hakkında da bazı tahminlerde bulunan Selcoin, 10 bin dolara doğru sarkacak bir mumun “piyasayı iyi sallayacağını” düşünüyor. Bu sırada Ethereum gibi diğer kripto paraların fiyatını da değerlendiren Selcoin, bu gibi altkoinlerin tıpkı Bitcoin gibi riskli bölgede olduklarını söyleyip “sabırlı olmanın” daha mantıklı olabileceğini söyledi.

Dolarda Sıçrama Bekliyor

Geçtiğimiz günlerde 7.34’e düşüp daha sonra 7.30 seviyesinin altına inen dolar kuru şu anda yeniden 7.37 seviyesine kadar gelmiş durumda. Selcoin, dolar kurunun önümüzdeki aylarda daha yukarı çıkabileceğini düşünüyor.

Selcoin’in güncel dolar grafiği

TCMB’nin geçtiğimiz günlerde aldığı kararın aslında “gizli bir faiz artışı” olduğunu söyleyen Selcoin, bunun dolar kurunu tutmak için yeterli olmayacağını düşünüyor. Dolarda 7.30’un kritik seviye olduğunu vurgulayan Selcoin, haftalık kapanışın bu seviyenin üstünde olması halinde daha sert bir yükseliş görülebileceğini söylüyor. Selcoin ayrıca doların “yürümeye” başlaması halinde “gram altının koşmaya başlayacağını” belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment