Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Bankalar Artık Kripto Para Saklama Hizmeti Sunabilecek

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı çalışan Para Birimi Denetçisi Ofis (OCC) tarafından yapılan yeni bir açıklamada, artık ABD içerisindeki ulusal bütün bankaların kripto para birimleri için saklama hizmeti sağlayabileceği açıklandı.

ABD’deki Bankalar Kripto Para Saklayabilecek

22 Temmuz tarihinde yayınlanan bildiride ifadelerine yer verilen Kıdemli Danışman Jonathon Gould, herhangi bir ulusal bankanın bundan sonra bir kripto para cüzdanı için özel anahtar kullanabileceğini ve ulusal bankaların direkt olarak müşteriler adına dijital para saklama hizmeti sunabileceğini belirtti.

Aslında bu haber kripto para sektörünün gelişmesi için inanılmaz bir öneme sahip. Birçok kurumsal yatırımcının kripto para saklama hizmeti sorunu yüzünden sektöre giremediği biliniyordu. Coinbase veya Grayscale gibi bazı girişimler kripto para saklama hizmeti vermeye başlasa da ABD içerisindeki bankaların bunu vermesi çok daha efektif olabilir.

Bildiride kripto paralar için güvenli depolama hizmeti sunmanın, geleneksel depolama hizmetlerinden farklı olabileceği de belirtiliyor. OCC, bunun blockchain tabanlı dijital cüzdanlar aracılığıyla yapılacağını ve fiziksel herhangi bir depolama olmayacağını vurgulamakta.

Grayscale Investments’ın arkasındaki isim olan Barry Silbert ise bu gelişmeden sonra bankalarla sıkı bir rekabet içerisinde olacaklarını ima ederek takipçilerine bu haberin doğru olduğunu aktarmış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment