Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tyler Winklevoss’a Göre FED, Bitcoin’i Boğa Koşusuna Hazırlıyor

Gemini kripto para borsasının CEO’su Tyler Winklevoss, Twitter hesabından yayınladığı en son gönderisinde ABD Federal Rezerv’in Bitcoin’in sıradaki boğa koşusu ihtimalini arttırdığını ve “BTC için sahneyi ayarladığını” vurguladı.

FED’in Sınırsız Para Basması, Bitcoin’e Yarayabilir

Dünyanın ilk Bitcoin milyarderlerinden olan Winklevoss, FED’in son aylarda sergilediği sınırsız parasal genişlemesine imada bulunarak böyle bir açıklama yaptı. Bilindiği üzere Koronavirüs salgını sonrasında ekonomiyi stabil tutmak ve işini kaybedenlere destek vermek isteyen FED, 7 trilyon dolara yakın bir para basmıştı.

Dünyanın en büyük ekonomilerinden birisinin bir anda böyle bir açılımda bulunması doğal olarak enflasyon beklentilerini arttırdı. Henüz enflasyonda net bir artış olmasa da uzmanlar yıl sonuna doğru hem ABD’de hem de küresel çapta hiper-enflasyon krizi görüleceğini vurgulamakta.

FED’in daha fazla ekonomik destek sunmaya devam edeceği haberleri ise hala gelmeye devam ediyor. Koronavirüs salgınının henüz bitmemiş olması ve ikinci dalga korkularının yer yer kendini göstermesi, Winklevoss’un haklı olabileceğine işaret ediyor.

Eğer enflasyon ciddi bir artış gösterirse yatırımcıların sınırlı arza sahip olan Bitcoin‘e akın etmesi beklenebilir.  Blok ödülü yarılanması ile beraber her  4 yılda bir enflasyon oranında düşüş yaşayan BTC, bu konuda yatırımcıların imdadına koşup fiyat rekoru kırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment