Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter’dan Yeni Açıklama: 36 Kişinin Direkt Mesajlarına Sızıldı!

Twitter bugün sabaha karşı bir duyuru yayınladı ve geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırıda 36 kişinin direkt mesajlarına sızıldığını açıkladı.

Twitter bundan bir hafta önce şu ana kadar görülmüş en büyük Bitcoin saldırılarından birine uğradı. Bir grup hacker Twitter çalışanlarına rüşvet vererek platformun yönetici paneline sızmayı başardı. Bu hackerlar daha sonra aralarında Barack Obama, Elon Musk gibi kişilerin de bulunduğu 130 farklı ismin hesabına eriştiler.

Saldırının ardından sıklıkla durum raporu paylaşan Twitter ekibi bu saldırının nasıl gerçekleşmiş olabileceğiyle, kimlerin etkilendiğiyle, hangi verilerin ele geçirildiğiyle ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Fakat görünüşe göre bu saldırıya dair hala öğrenilecek önemli şeyler var.

DM’lere de Sızılmış

Twitter ekibi saldırının ardından yaptığı bir duyuruda kişisel verilere herhangi bir şekilde zarar gelip gelmediğini incelediğini açıkladı. Yapılan bu incelemelerin ardından bazı hesaplara diğerlerinden daha ağır bir zarar verildiği anlaşıldı. Çünkü Twitter’a saldırarak insanlardan Bitcoin isteyen hackerlar 30’dan fazla kişinin özel mesajlarına da sızmış gibi görünüyorlar.

Sosyal medya devi bugün sabaha karşı yayınladığı duyuruda bu saldırıya kurban giden 130 kişiden 36 tanesinin DM’lerine sızıldığını açıkladı. Bu isimlerin tam olarak kimler olduğu bilinmese de bunlardan birinin Hollanda’daki eski bir siyasetçi olduğu biliniyor. Twitter’ın açıklamalarına göre DM’lerine sızılan isimler arasında aktif bir siyasetçi yok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment