Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alibaba’ya Bağlı Ant Group’tan Yeni Blockchain Hamlesi: AntChain

Alibaba’ya bağlı olan ve Alipay’i geliştiren Ant Group, AntChain adlı yeni bir blockchain projesi geliştirdi.

Alibaba’ya bağlı şekilde faaliyet gösteren ve Alibaba’daki ödemeleri işleyen Ant Group blockchain çalışmalarını hızlandırabilecek yeni bir ürün geliştirdi. Blockchain teknolojisini şu ana dek uluslararası para transferlerinden tutun da sigorta işlemlerine kadar birçok farklı alanda test eden şirket, geliştirdiği bu yeni ürün sayesinde tüm bu çalışmalara yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor.

Blockchain ile ilgili 2015 yılından beri çeşitli çalışmalar yapan Ant Group bu teknolojiyi geçtiğimiz yıl ticari amaçlarla da kullanmaya başladı. Ant Group tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin kullandığı blockchain platformu her gün bir milyar kullanıcı hesabını ve bir milyar işlemi kaldırma kapasitesine sahip. Bu süreci hızlandırmak ve daha etkili bir şekilde yürütmek isteyen Ant Group yöneticileri bunu bundan böyle AntChain markası altında yapmayı düşünüyorlar. Ant Group Başkan Yardımcısı Geoff Jiang konu hakkında şunları söylüyor:

“AntChain markasıyla birlikte hem blockchainin sektörel kullanımını artırmak, onu daha fazla kişiye tanıtmak ve KOBİ’ler, müşteriler ve çeşitli tüketiciler için yeni hizmetler geliştirmek istiyoruz.”

Ant Group’tan AntChain

Ant Group, AntChain adı altında hazırladığı yeni projesinde blockchain teknolojisine yönelik özel bir workstation hazırladı. South China Morning Post’un haberine göre bir laptop gibi çalışan bu workstation özellikle blockchain yazılımlarını çalıştırmak için kullanılacak.

Ant Group tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre bu workstation sayesinde blockchain uygulamaları yüzde 90 oranında daha hızlı bir şekilde kullanılabilecek. Ayrıca bu yeni projede kullanılan gelişmiş güvenlik algoritmaları ve donanım şifreleme metotları sayesinde işlem hızında yüzde 30’a kadar varan bir artış görmek mümkün. Basın duyurusunda yer alan bilgilere göre bu workstation Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zeka gibi teknolojiler için de kullanılabilecek. Ant Group Yönetim Kurulu Başkanı Eric Jing bu projenin potansiyeline ilişkin şu yorumu yapıyor:

“Şirket olarak kurulduğumuz günden bu yana müşterilerimize hep güven vermeye çalıştık. Biz içinde bulunduğumuz Dijital Çağ’da güven kavramının blockchain ile birlikte yeniden şekilleneceğine, günümüzde karşılaşılan birçok sorunun blockchain ile çözüleceğine inanıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment