Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Kurucusundan YouTube’a Bitcoin Davası

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, YouTube’a karşı açılan kripto para davasında davacıların yanında yer alacak.

Aralarında Steve Wozniak’in de bulunduğu 18 farklı isim geçtiğimiz gün YouTube’a karşı yeni bir dava açtı. Davacılar YouTube’un platformdaki sahte Bitcoin reklamlarını kaldırmamasından ve dolandırıcıları durdurmak için somut bir adım atmamasından şikayetçiler.

Buna benzer bir dava nisan ayında Ripple CEO’su Brad Garlinghouse tarafından da açıldı. Ripple’ın YouTube’a karşı açtığı bu davada da konu YouTube’daki kripto para dolandırıcılıklarıydı. YouTube’un avukatları kısa süre önce Ripple’ın iddialarına Communications Decency Act’in 240.maddesine atıfta bulunarak yanıt verdiler.

Yeni Dava Açıldı

Steve Wozniak ve diğerleri San Mateo ilçesindeki Kaliforniya Eyaleti Yüksek Mahkemesinde YouTube’a karşı yeni bir dava açtılar. CoinDesk’in aktardığı bilgilere göre bu dava büyük ölçüde YouTube’daki Bitcoin dolandırıcılıklarıyla ilgili.

Dünyanın en büyük online platformlarından birine karşı dava açan Steve Wozniak, YouTube’daki dolandırıcıların kendisini taklit ederek insanlardan Bitcoin almaya çalıştıklarını söylüyor. Wozniak’in avukatları bu iddiayı desteklemek için ilgili kanallardan alınmış ekran görüntülerini kanıt olarak kullanıyorlar. Wozniak’in ve diğer davacıların şikayetçi oldukları nokta ise YouTube’un bu gibi içerikleri kaldırmak için somut bir adım atmıyor olması.

Sorumluluk YouTube’da mı?

YouTube’daki bu gibi kripto para dolandırıcılıklarına rastlamak artık işten bile değil. Gerçekten yalnızca Steve Wozniak gibi isimlerin değil Elon Musk, Bill Gates gibi isimlerin de sıkça taklit edildiklerini görüyoruz. Bu kişilerin isimlerini kullanan dolandırıcılar insanlara Bitcoin dağıttıklarını iddia ediyor, bunun karşılığında ise insanlardan “küçük” miktarlarda BTC talep ediyorlar.

YouTube’un bu içeriklerden tam olarak ne kadar sorumlu olduğu ise meçhul. Geçtiğimiz gün paylaştığımız bir içerikte de belirttiğimiz üzere YouTube bu içeriklere ilişkin herhangi bir sorumluluk kabul etmiyor. Bunun sebebi ise yazının başında atıfta bulunduğumuz yasanın 240.maddesinin YouTube gibi platformları bu gibi sorumluluklardan muaf tutuyor olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment