Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın ile Bitcoin Arasındaki Korelasyon Güçleniyor

Güvenli liman olarak değerlendirilen ve sıkça birbiriyle kıyaslanan altın ile Bitcoin arasındaki korelasyon güçlenmeye başladı.

Skew kısa süre önce Bitcoin ile altın arasındaki ilişkiyle ilgili yeni bir grafik yayınladı. Bu iki varlığın son bir ay içerisinde ne yönde hareket ettiğini gösteren bu grafik, altın ile Bitcoin arasındaki korelasyonun 4 aydan beri hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

Günümüzde birçok kişi tarafından dijital altın olarak adlandırılan Bitcoin zaman zaman altından çok bağımsız bir şekilde hareket edebiliyor. Bunun bir örneğini 27 Nisan tarihinde, bu iki varlık arasındaki korelasyon -%42’ye gerilediğinde gördük. Fakat altın ile Bitcoin arasındaki korelasyon geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde yeniden güçlenmişe benziyor.

Bitcoin ve altın korelasyonu, Skew

İkisi de Yükseliyor

Altın geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde inanılmaz bir performans sergiledi. Ons fiyatı bin 870 dolara kadar çıkan altın Türk Lirası bazında adeta rekordan rekora koştu. Bitcoin ise bu süreçte her ne kadar yeni bir rekor kıramamış olsa da özellikle Fed’den gelmesi beklenen haberin etkisiyle birlikte 9 bin 500 doların üstüne çıktı.

Bitcoin ve altın fiyatlarındaki hareketlilik, TradingView

Yükseliş Bekleniyor

Hayman Capital Management’ın kurucusu Kyle Bass geçtiğimiz günlerde altın ve Bitcoin fiyatlarıyla ilgili bir yorum yaptı. Bu iki varlığın gidişatını yorumlayan Bass, hem altın hem Bitcoin yatırımcılarını sevindirecek bir görüş paylaştı.

Makroekonomik gelişmelerin altın ve Bitcoin lehine olduğunu söyleyen Bass, her ikisinin fiyatında da yeni bir hareketliliğin görülebileceğini düşünüyor. Bu hareketliliğin yukarı yönlü olacağına inanan Bass yatırımcılara altın ve Bitcoin fiyatlarının yükselmeye devam edebileceği mesajını veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment