Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

YouTube’dan Kripto Para Açıklaması: “Sorumlu Değiliz”

YouTube bundan birkaç ay önce açılmış bir kripto para davasına yanıt verdi ve platformda dönen kripto para dolandırıcılıklarından YouTube’un sorumlu tutulamayacağını açıkladı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse nisan ayında Twitter hesabından bir gönderi paylaştı ve YouTube’daki kripto para dolandırıcılıklarından artık adeta bıktığını söyledi. Bu dolandırıcılıklar konusunda YouTube’u da suçlu bulan Garlinghouse, kendi ekibiyle birlikte YouTube’a karşı dava açma kararı aldı.

Nisan ayında açılan bu davada ortaya yüzlerce farklı örnek koyuldu. Brad Garlinghouse ve diğer ekip üyeleri, YouTube’da Ripple’ın veya doğrudan Brad Garlinghouse’un taklidini yaparak insanları kandırmaya çalışan en az 305 farklı kanalın bilgilerini paylaştılar.

YouTube’dan Yanıt Geldi

YouTube’un avukatları Brad Garlinghouse’un nisan ayında açtığı davaya karşı yanıt verdiler ve YouTube’un platformdaki kripto para dolandırıcılıklarından sorumlu tutulamayacağını açıkladılar. YouTube’un avukatları bu noktada 1996 yılında yürürlüğe giren Communications Decency Act’i öne sürüyorlar.

ABD Kongresi tarafından onaylanan bu yasa İnternet’teki içerikleri regüle etmek için hazırlandı. Günümüzde bu yasanın özellikle 230.maddesinin sıkça kullanıldığını biliyoruz. Çünkü bu madde; YouTube gibi aracı platformların, platformlarında yer alan içeriklerden sorumlu tutulamayacaklarını belirtiyor.

İlgili madde, Kaynak

YouTube avukatları, Ripple’ın YouTube’a karşı açtığı davada da bu maddeye atıfta bulundular. Çünkü bu madde, tahmin edilebileceği üzere, YouTube’un YouTube’daki kripto para dolandırıcılıklarından sorumlu olmadığını gösteriyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment