Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Ethereum’un Güvenliğini Zedeleyecek Şeyi Açıkladı

Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin, gitgide artan işlem ücretlerinin Ethereum için tehlikeli olabileceğini açıkladı.

Ethereum ağındaki işlem ücretleri geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde inanılmaz bir artış gösterdi. ETH kullanıcıları artık ağda işlem yapabilmek için eskisinden çok daha yüklü miktarlarda ücretler ödüyorlar.

Kripto para sektörünün en popüler isimlerinden biri olan Vitalik Buterin gitgide artan bu ücretler hakkında konuştu ve bunların Ethereum için zararlı olabileceğini söyledi. Peki nasıl?

Güvenliği Etkileyebilir

Vitalik Buterin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin son zamanlarda ne kadar arttığına dikkat çekti. Bu ücretlerin artık neredeyse blok ödülünün yarısı kadar yüksek olduğunu vurgulayan Buterin, bunun Ethereum ağı için olumsuz olabileceğini açıkladı.

Buterin burada Princeton Üniversitesi tarafından yapılmış bir araştırmaya atıfta bulundu. Miles Caristen, Harry Kalodner, S. Matthew Weinberg ve Arvind Narayaman tarafından ortaklaşa yürütülen bu çalışmada Bitcoin ağındaki blok ödüllerinin Bitcoin’i tam olarak nasıl etkilediğini incelenmişti. Blok ödülü sistemini kullanan her türlü kripto paraya uyarlanabilecek olan bu çalışma tabii ki Ethereum’a uyarlanabiliyor. Bu çalışmaya atıfta bulunan Buterin de ağdaki işlem ücretlerindeki artışın Ethereum ağının güvenliğini zedeleyebileceğini söylüyor.

Bitcoin ile ilgili yapılmış çalışmadan bir kesit, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment