Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Messari: Bitcoin, Piyasadaki Liderliğini Kaybedebilir

Kripto para veri analiz firması Messari’nin yaptığı bir değerlendirmeye göre kripto para piyasalarındaki taşlar yerinden oynayabilir.

Stabil kripto paraların son iki yıldır yakaladığı büyük ivme kripto para analistlerinin dikkatini çekiyor. Kripto para piyasalarında en fazla kullanılan stabil kripto para ise Tether, ya da kısa adı ile USDT.

Tether, Bitcoin’i Geçebilir mi?

Stabil kripto para kavramının ilk örneği olan Tether, şu anda piyasada en yüksek market değerine sahip 3. koin. Tether, kısa bir süre önce XRP’yi geçerek 3. sıraya oturmuştu. Tether’in mevcut market değeri ise 9.19 milyon dolar.

Messari araştırmacısı Ryan Watkins’e göre Tether, gelecekte Bitcoin’i geçerek market değeri en yüksek kripto para olabilir. Şu anda Bitcoin’in toplam market değeri 172 milyar dolar. Bu da Tether’den yaklaşık 19 kat daha fazla bir değere sahip olduğunu gösteriyor.

Fakat Watkins, stabil kripto paraların ‘harika’ bir ikinci çeyreği geride bıraktığını söylüyor. Ona göre, bu gelişme ve büyüme devam ederek Bitcoin’i dahi alt edecek bir seviyeye ulaşabilir. Bu yıl boyunca stabil kripto paralar ile yapılan işlemlerin toplam hacminin 500 milyar doları geçmesi de bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment