Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq ve Bank of America’ya Göre Kripto Paralar Tehdit Oluşturuyor ve Düzenlenmeli

Nasdaq Inc. ve Bank of America Corp.’un CEO’ları, kripto para birimlerinin bir tehdit oluşturduğunu ve düzenlenmeleri gerektiğini söyledi.

Bloomberg’in haberine göre Nasdaq’ın CEO’su Adena Friedman ve Bank of America’nın CEO’su Brian Moynihan, MIT Sloan School of Management’ın ev sahipliğinde New York’ta düzenlenen bir konferansta konuştu.

Friedman’a göre, ICO’lar menkul kıymet yasalarına tabi tutulmalı. Bu argüman, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Jay Clayton’ın da kulağına gitmiş ve komisyon, bunun sonucunda ICO’ların potansiyel müşterilere nasıl sunulduğunu belirlemek üzere, şirketlere çeşitli mahkeme celpleri göndermişti. Şirketler “pump-and-dump” olarak da bilinen yapay fiyat şişirme planları için de ayrıca uyarılmıştı.

Konferansta konuşan Friedman, perakende yatırımcılarının eğer paralarını bir ürüne koyacaklarsa buna dair bir koruma hak ettiklerini belirtirken, Moynihan da kripto paranın yasa dışı nedenlerden ötürü kullanılabileceğini söyledi:

“Anonim para birimleri fikri, hiçbir zaman iyi bir şey olmadı. Gerçek bir potansiyel riskiniz var.”

Moynihan, kripto para kullanımının, yüksek miktardaki yasa dışı parayı hareket ettirmek için bir boşluğu doldurabileceğini de ekledi; bu, resmi para birimlerinin nominal değer faturalarının yokluğundan ötürü kullanılamayacağı bir eylem ve bazı kripto para birimlerinin anonimliği bu alanda avantaj sağlıyor.

İlginç bir şekilde, Friedman’dan gelen bu yorumlar, CEO’nun bu hafta başında yaptığı, geleneksel borsaların, sektör olgunlaşınca bir kripto para birimi borsası oluşturmaya açık olacaklarına dair açıklamayı takip ediyor. CNBC ile yaptığı bir röportajda şunları söylemişti:

“Kripto para birimlerinin ısrarcı olmayı sürdüreceğine inanıyorum. Tüm mesele, bu alanın olgunlaşmasının ne kadar zaman alacağı.”

Nasdaq, aynı zamanda ticaret manipülasyonlarını izlerken SMARTS teknolojisini kullanmak için de Cameron ve Tyler Winklevoss tarafından kurulan kripto para birimi Gemini ile çalışmaya başladı.

Bununla birlikte, Bank of America şubat ayında tamamladığı yıllık dosyalama işleminde SEC’e kripto para piyasasının işi için bir risk oluşturduğunu iddia ederken, rakipleri tam aksine sektöre artan bir ilgi gösteriyor. Bu haftanın başlarında, Goldman Sachs’ın kripto para birimi departmanı için ilk işe alımı gerçekleştirdiği, böylece müşterilerinin kripto para birimlerine yapacakları yatırımlara yardımcı olma konusundaki ciddiyetini belgelediği belirtildi.

Aralık ayından bu yana, Wall Street Bankası da kripto para birimleri ile uğraşan bir ticaret masası kuracağını işaret ediyor. Banka, platformunu en geç 2018 yazında faal hale getirmeyi hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment