Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük 2. Borsası Nasdaq Kripto Para Borsası Fikrine Sıcak Bakıyor

9 trilyon$‘lık piyasa değeri ile dünyadaki en büyük ikinci borsa olan Nasdaq, düzenli bir piyasada kripto para borsası olma fikrine açık olduklarını belirtti.

CNBC ekranlarında düzenlenen Squawk Box isimli bir programa katılan Nasdaq CEO’su Adena Friedman‘a kripto para birimleri hakkında özellikle bir servis sağlayıcısı olarak katılma konusunda Nasdaq yönetim kurulunun ve kendisinin tutumu soruldu.

Programın sunucusu olan Kevin O’Leary birçok insanın kripto para piyasasına girerek hayal kırıklığına uğradığını belirterek en büyük sorunlardan birinin yatırımcıların borsa içerisinde likiditeye sahip olmaması olduğunu söyledi. Sözlerinin devamında Nasdaq’ın bunun için biçilmiş kaftan olup olmadığını sorarak topu Friedman’a atan O’Leary’nin aldığı cevap:

“Günümüzde kripto para alanı düzenlenmemiş olmakta bu sebepten ötürü bir kripto para borsası olma gibi bir kararımız bulunmamakta. Fakat kripto para borsalarına teknoloji sağlayarak onlara destek oluyoruz.”

Friedman’in bahsettiği teknoloji Nasdaq’ın sahip olduğu Gemini tarafından uygulamaya konulan kripto para birimlerinin işlem eşlerinin Bitcoin ve Ethereum’da takibini sağlayan bir izleme teknolojisi olmakta. Sözlerine söyle devam etmekte:

“Zaman içerisinde baktığımızda insanların yatırımcılar için eşit imkanlar sunan, daha düzenli bir piyasa için hazır olduğunu görürsek Nasdaq olarak bir kripto para borsası olma ihtimalimiz bulunmakta.”

Kripto para birimleri konusunda ne düşündüğü konusunda sorulan bir soruya ise:

“Kesinlikle şunu söyleyebilirim ki dijital para birimleri varlıklarını sürdürmeye devam edecek. Asıl soru bu alanın istenilen seviyeye gelmesi için ne kadar zaman gerekeceği olmakta. Durup kripto para piyasasına bakıp ‘bu sektör için düzenlenmiş bir piyasa oluşturmak istiyor muyuz?’ diye kendimize sorduğumuzda bunun cevabı kesinlikle evet olmakta ve Nasdaq olarak ihtimallerimizi değerlendiriyor olacağız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment