Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss İkizlerinin Kripto Para Borsasısı Alanında Bir İlke İmza Atarak NASDAQ ile Ortaklık Kurdu

Cameron ve Tyler Winklevoss ikizlerinin başında bulunduğu Gemini isimli kripto para borsası, 25 Nisan Çarşamba günü, piyasaları gözlemlemek amacıyla NASDAQ ile ortaklığa vardığını açıkladı.

Yapılan bir basın açıklaması ve farklı farklı medya kanallarının da onayladığı bu ortaklığa göre,  Gemini, NASDAQ firmasının SMARTS Market Surveillance Technology  (Akıllı Piyasa Gözlemleme Teknolojisi) hizmetini kullanarak kripto para borsasında bir ilke de imza atma şerefine nail olacak.

Bunun sayesinde, Gemini, herhangi bir olağan dışı ticari işlem gördüğü zaman uyarılıp piyasayı kötüye kullanma girişimlerini -ki bunun için  borsa piyasasının durmadan kanayan bir yarası bile diyebiliriz – de minimuma indirebilecek.

Tyler Winklevoss bu ortaklık hakkında şu yorumu paylaştı:

”Nasdaq’ ın SMARTS Market Surveillance teknolojisini kullanmak, Gemini’yi bütün piyasa katılımcıları için kuralcı ve güvenli bir borsa haline getirecek.”

Nasdaq’ın güncel olarak 45 borsa 17 düzenleyici ve 140’ın üzerinde piyasa katılımcısı tarafından kullanıldığını belirttiği SMARTS uygulaması ”herhangi bir kötü amaçlı veya kurallara uygun olmayan ticari işleminin belirlenmesini, araştırılmasını ve analizinin yapılmasını sağlayacak.”

Bu ayın başlarında Gemini, kullanıcıları için ‘sözüm ona’ blok ticaretini açıkladıktan sonra bir bakıma daha büyük bir kripto borsası dünyasına adım attı diyebiliriz. Açıkladıkları bu yenilik ile yüklü miktar alımlarda yaşanan dalgalanmaların önüne geçmiş olacaklar. Bu yöntemin dışında aynı problemin önüne geçmek adına büyük meblağlarda yapılan ticari işlemler yine piyasada bir anda dalgalanma oluşmasını engellemek için kasıtlı olarak on dakika ara ile açıklanıyordu.

ABD’nin hem içindeki hem de dışındaki çoğu üçüncül borsa (over-the-counter exchange) da işlem kapasitelerini arttırarak toptan işlem yapan tacirlere kancayı takma peşinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment