Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa Bankası Müdürü: Avrupa Merkez Bankasının Kripto Borsasına Odaklanması Gerekiyor

Fransa bankası (Bank of France)’in müdürü ve Avrupa merkez bankasının (ECB) politikalarına karar veren Francois Villeroy de Galhau yaptığı açıklamada yeni kanunların kripto para borsalarını hedef alması gerektiğini belirtti.

De Galhau: Borsalar Üzerinde Çalışmalıyız

24 Nisan’da Londra‘da gerçekleştirilen Bankacılık konferansında konuşan ve daha önce de kripto para birimlerini alanında ilginç iddialar ortaya atan de Galhau’nun bu sektöre özel bir ilgisi var gibi gözükmekte.

Yaptığı konuşmadan yapılan bir alıntıda:

“Bence asıl odaklanmamış gereken alan kripto varlıklar ile gerçek ekonomiler arasında işlem gösteren borsalar ve platformlar olmalı.”

Her ne kadar yaptığı açıklamasında ECB‘nin gelecekte nasıl bir politika izleyeceği konusunda bir açıklama yapmaktan kaçınsa da bu sene içerisinde kurumlarının kripto piyasalarının bir düzenlemeye ihtiyacı olduğu konusunda tartışmalar yarattığı ortada olmakta.

Özellikle uluslararası toplulukların bu alanda birlikte çalışmasına vurgu yapmaktalar. Geçtiğimiz Mart ayında Buenos Aires’de gerçekleşen G20 zirvesinde tekrar ortaya çıkan bu konuya ECB’nin yönetim kurulu üyesi Benoît Cœuré Dünya Ekonomi Formu 2018’de de bu konuya dikkat çekmişti.

Bitcoin Şimdi Mi Kripto Para Oldu?

ECB’nin Gözlem Kurulu Başkanı Daniele Nouy daha önceden basına yaptığı açıklamada Avrupa Birliği içerisinde kripto paraların düzenlenmesinin yapılacaklar listesinde pek üst sıralarda yer almadığını Şubat ayında belirtmişti. De Galhau’nun bu yaklaşımı ise şimdi kafaları karıştırmakta.

Yaptığı açıklamada daha çok bekleyip görme politikası izleyeceklerini belirten Daniele şunları söylemişti:

“Kripto sektörünü yakın takip altında tutmaktayız eğer gelecekte bir düzenleme yapmamız gerekirse buna hazır olacağız.”

De Galhau’nun konu hakkında yapmış olduğu açıklama, kendisinin daha önce yaptığı yorumlar göz önüne alındığında pek de ciddiye alınmamakta.

Örneğin geçtiğimiz yıl Bitcoin fiyatlarının tüm zamanların rekorunu kırarak 20,000$‘a ulaşmasının ardından Fransa Bankasının müdürü de Galhau yaptığı açıklamada Bitcoin’in bir kripto para birimi olmadığını söylemişti:

“Şunu açıklığa kavuşturmamız gerekiyor ki Bitcoin bir para birimi değil hatta onu bırakın bir kripto para birimi bile değil. Yalnızca spekülatif bir varlık olmakta. Sahip olduğu değerin ve istikrarsızlığın herhangi bir ekonomik zemini olmamak ile birlikte kimsenin sorumluluğu olmamakta.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment