Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs, Bünyesine Kripto Para Yatırımcısını Kattı

Dünyanın en büyük bankalarından biri olarak gösterilen Goldman Sachs, başarılı kripto para ticaretçisi Justin Schmidt’i  kripto para sektörü araştırmaları için dijital ürün departmanında başkan yardımcılığı görevine getirdi.

MIT’de Bilgisiyar üzerine master yapan Schmidt, daha önce de dünyanın önde gelen finans kuruluşları WorldQuant LLC, LMR Partners, ve Seven Eight Capital gibi firmalarda çalışırken, LinkedIn profilinde ise 2017’den beri ”kriptoda” çalışıyor ifadesini bulunduruyor.

Konuyla ilgili konuşan Goldman Sachs sözcüsü Tiffany Galvin Cohen, Schmidt’i bünyelerine katmalarındaki ana sebebin, müşterilerin bu yönde giderek artan isteği olduğunu belirtirken, Goldman Sachs olarak kirpto para sektörü de dahil olmak üzere her sektörde, her zaman müşterilerine daha iyi hizmet için çalıştıklarını ve bunun yollarını aradıklarını da belirtti.

Daha önce de Goldman Sachs’te çalışan bazı yüksek profilli isimler kripto para camiasına transfer yapmıştı. Örneğin Goldman Sachs eski yöneticisi Breanne Madigan ünlü kripto para cüzdan uygulaması Blockchain.com’a, bir başka eski yönetici Richard Kim de, yine kripto para ile alakalı ticaret bankası Galaxy Digital’a katılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment