ABD’de Blockchain Tabanlı Dijital İmza İçin Yeni Tasarı Sunuldu
ABD Kongre Üyesi ve Blockchain Grubu Eş Başkanı David Schweikert, blockchain sistemi ile dijital imza kullanımını mümkün kılmak adına komisyona bir yasa tasarısı sundu.
Tasarıda, Küresel ve Ulusal Ticaret Yasası’nda yapılacak değişikliklerle elektronik kayıtların, blockchain sistemi üzerinde oluşturulan dijital imzaların ve akıllı sözleşmelerin uygulanabilirliği ile ilgili tek tip bir ulusal standart oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.
Tasarıyı sunan Schweikart’ın eş başkanlığını üstlendiği Blockchain Grubu (Congressional Blockchain Caucus) blockchain tabanlı teknolojilerin araştırılması ve uygulanması adına 2018 yılında kuruldu. Kuruluşundan bu yana blockchain tabanlı teknolojilerin yaygınlaşması adına çalışmalarını sürdürmekteler.
Dünya’da Blockchain Rüzgarı Esmeye Başladı
ABD’deki bu tasarının onaylanması blockchain tabanlı dijital imzalara yasal geçerlilik kazandırabilir. Congressional Blockchain Caucus yönetimi böyle bir senaryoda blockchain teknolojisinin kimlik yönetiminden varlık takibine kadar birçok farklı alanda kullanılabileceği görüşünde. Ayrıca neredeyse tüm dünyada devletlerin blockchain teknolojisine sıcak bakmaya başlaması, geleceğe yönelik hazırlanan planlamalarda dijital imzalara yer verilmesi kripto para piyasaları için de sevindirici bir hal almakta.
Çin tarafından gerçekleştirilen blockchain atılımları ve yapılan yatırımlar gün geçtikçe artmakta ve blockchain üzerinde oluşturulan sistemler, dijital imzalar ve akıllı sözleşmeler giderek yaygınlaşmakta. Öte yandan kısa süre önce Çin’de yayınlanan bir planda, Çin’in başkenti Pekin’i bir blockchain merkezi haline getirecek yöntemler yer almaktaydı.
Tüm dünyada devletler ve şirketler, birlikte veya ayrı olarak, blockchain teknolojisi ile çözümler üretme konusunda istekliler ve atılımlar yapıyorlar. Tayland Merkez Bankası’nın hazırladığı blockchain tabanlı tasarruf bonosu, NASA, Alibaba ve Renault gibi büyük isimlerin de blockchaine yönelmesiyle birlikte küresel çapta gelişen ve yer yer kullanıma giren blockchain teknolojisi ve dijital imzalar, yakında ve çok daha fazlasıyla tüm dünya tarafından kullanılmaya başlanacak gibi gözüküyor.