Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Birikim Göstergesi Yükseliş Habercisi mi?

Bitcoin için bir birikim sinyali gösteren teknik gösterge, bir yükseliş sinyali olabilir mi? İndikatörün verilerine güvenen bazı analistler için, evet olabilir. Fakat teşvik paketi ve ABD seçimleri Bitcoin fiyatı için hala önem arz ediyor.  

Bağımsız bir analiz portalı olan TradingShot tarafından yayınlanan “on-chain akıllı para indikatörü” verilerine göre, birçok etkili yatırımcı ve traderın Bitcoin’e yatırım yaptığını gösteriyor. Bu yüklü satın alımlar, Bitcoin için 10 bin doları daha da güçlü bir destek haline getiriyor ve indikatörün bir “birikim” sinyali vermesine yol açıyor.

On-chain akıllı para indikatörü“, daha önce de gerçekleşen tahminlerde bulundu. Şimdi ise indikatörün gösterdiği veriler, Bitcoin için bu yılın son çeyreğinde yükseliş sinyalleri veriyor.

Bitcoin, Birikim Göstergesi Sinyalinden Sonra 2 Kat Yükseliş Gösterdi 

Bir TradingShot analisti indikatörün gösterdiği veriler ışığında, satın alımlarda böyle bir birikim olduğunda Bitcoin fiyatının yükselişe geçtiğini söyledi. Bu tahminini Kasım 2018’deki fraktalı örnek göstererek destekleyen analist, Bitcoin fiyatının o dönem 6 bin dolardan işlem gördüğünü ve 3 bin dolara düşeceğinin konuşulduğunu söyledi. Fakat, Bitcoin fiyatı akıllı para indikatörünün birikim sinyallerden sonra tam tersi yönde bir artış göstererek 12 bin dolar seviyesine çıktı.

İndikatör, balinalar da denen piyasada büyük bir etkiye sahip traderların hazırda beklediğini göstermiş oldu. Yashu Gola’ya göre, balinalar Bitcoin grafiklerindeki bu küçük çaplı ve sağlıklı düzeltmeleri öngörüyorlardı. Bitcoin cephesindeki küçük çaplı oyuncular hemen ilk olumsuzlukta ellerindeki Bitcoin’leri çıkarırken, balinalar uzun vadeli stratejilerine tutundu ve düşüşleri bir satın alma fırsatı olarak kullandı.

Bitcoin-birikim-yükselis
TradingShot tarafından düzenlenen BTC/USD grafiği. Kaynak

Gözler İki Makro Faktöre Çevrildi

Hem yatırımcılar hem piyasa takipçileri Bitcoin fiyatını etkileyebilecek iki makro etken olan teşvik paketi ve ABD başkanlık seçimlerini bekliyor.

Bitcoin, daha önceki teşvik paketinde bu gelişmenin fiyat üzerinde doğrudan olumlu bir etki bıraktığını gösterdi. Meclis Başkanı Nancy Pelosi, pazar günü ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile 2 trilyon doları aşan bir teşvik paketi anlaşması için müzakereye oturulduğunun haberini verdi. Fakat 3 senatörün COVID-19 pozitif çıkması ile görüşmeler 19 Ekim’e kadar askıya alındı ve belirsizlik hala sürüyor.

Yine paket üzerinde bir anlaşmaya varılması halinde, senatörlerin oylamaya çağırılabileceği konuşuluyor. Washington Post’a göre , ikinci yardım paketi bu hafta sonuna kadar tamamlanacak Böyle bir durumda, ABD Doları olumsuz etkilenebilir ve bu dolar ile negatif korelasyon gösteren Bitcoin için yeniden 12 bin dolar seviyesini geri almak anlamına gelebilir.

Fakat bazı ekonomistler, 3 Kasım’da gerçekleşecek olan seçimlerden önce teşvik paketinde herhangi bir anlaşma olmayacağını savunuyor. Bu senaryoda yatırımcılar ABD dolarında kalmaya devam edebilir ve Bitcoin 10 bin dolar altını test etme riski ile yeniden karşı karşıya kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment