Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve TaoTao Anlaşamadı: Japonya Planı Yattı

Kripto para borsası Binance ve Japonya merkezli TaoTao arasındaki stratejik ortaklık planının iptal edildiği açıklandı. Planı 2020 başlarında tasarlamaya başlamış iki büyük şirketin neden anlaşmaya varamadığı konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Binance, ocak ayında Japonya merkezli kripto para borsası TaoTao ve Z Corporation Inc. (Yahoo Japan olarak da bilinen Softbank’ın yan kuruluşu) ile stratejik ortaklık kurmak istediğini açıklamıştı. Coindesk’in ocak ayında paylaştığı haberde, TaoTao ve Z Corporation’ın Binance teknolojisinden yararlanacağı ve bu yeni girişimin Japon Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) tarafından düzenlenmeye tabi tutulacağı ifade edilmişti. Fakat Binance’in kendi teknolojisini Japon kripto borsasına taşıyarak operasyonel alanını genişletme isteği, bilinmeyen bir anlaşmazlık nedeniyle iptal edildi.

Japon Kripto Borsaları ile Binance Arasında Gerginlik Yaşanıyor

Japon Finansal Hizmetler Kurumu (FSA), 2018 yılında Binance’i lisanssız çalıştığı gerekçesiyle uyarmıştı. Bu anlaşmazlığın ardından FSA, 2020 yılının başlarında Binance’in Japonya’da bulunan kullanıcılarına yönelik hizmet ve çalışmalarını kademeli bir şekilde kaldıracağını açıkladı. Binance CEO’su Changpeng Zhao ise Twitter üzerinden FSA’nın yaptığı uyarıyı doğrulayarak şirket hukuk ekibinin FSA ile görüşmelere başladığını belirtti.

Binance ile problem yaşayan bir diğer Japon şirketi ise Fisco oldu. Japon kripto borsası Fisco (önceki adıyla Zaif), 2018 yılında büyük bir saldırıya uğradı ve yaklaşık 6.000 Bitcoin kayıp verdi. Söz konusu kayıpların değeri ise 6,7 milyar yen (yaklaşık 60 milyon dolar) olarak açıklandı. Bu olayın ardından Fisco, çalınan kripto paraların bir kısmının aklanması için Binance’in yardım ve yataklık ettiğini iddia ederek Binance aleyhine dava açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment