Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Renault, Yeni Bir Blockchain Adımı İle Gündemde

Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden birisi olan Groupe Renault, blockchain teknolojisi konusunda önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. Group Renault, blockchain tabanlı XCEED (eXtended Compliance End-to-End Distributed) isimli yeni bir proje geliştirdi. Bu proje, bütün araç parçalarının gerekli şartları taşıdığından emin olunmasını sağlayacak.

Groupe Renault tarafından yapılan açıklamada özellikle üretim bandında ve tedarik zincirinde ciddi sıkıntıların çıktığı belirtilmekte. Uçtan uca dağıtık kontrol sistemi ile birçok farklı parçanın istenilen standartlara uyup uymadığı tespit edilebilecek. Otomotiv dünyasının önde gelen isimleri ve markaları ile geliştirilen proje, yakın zamanda başka markalarla da adını duyurabilir.

Renault, Blockchain Tabanlı XCEED’i Tanıttı

Hyperledger Fabric blockchain ağı tabanlı olan proje, IBM ile ortaklaşa geliştirildi. XCEED projesi bütün araç parçalarının ve diğer parçaların takip edilmesini ve doğrulanmasını sağlayacak. Bu projenin diğer markalarla da paylaşılacağı ve işbirliği içerisinde geliştirileceği vurgulanıyor.

Blockchain teknolojisi artık sadece kripto paralarla sınırlı değil ve dünyanın dört bir yanında çok farklı endüstrilerde de kullanım alanı elde etmeyi başardı. Otomotiv devlerinin daha önce de blockchain kullandığı görülmüştü ve Renault bu konuda son da olmayacak. Daha önce geçtiğimiz yıl BMW, Ford, Renault, Honda ve General Motors blockchain tabanlı önemli bir atılım yapmıştı.

Otomotiv devlerinin özellikle otonom araçlar için de IOTA gibi kripto para projelerinden destek aldığı bilinen bir gerçek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment