Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BMW, Ford, Renault, Honda ve General Motors’dan Blockchain Ortaklığı!

Dünyanın en büyük otomobil markalarından beşi olan Ford, BMW, General Motors, Hondo ve Renault, blockchain tabanlı araba tanıma ve ödeme sistemini test etmek için ortaklık imzaladı. Söz konusu test önümüzdeki ay içerisinde ABD içerisinde yapılmaya başlanacak.

Nikkei Asian tarafından aktarılan haberde, ortaklığın aynı zamanda Mobility Open Blockchain girişimi tarafından geliştirilen araç ID sistemini test etmek için de yapıldığı belirtildi. Proje kapsamında arabalara özel birer dijital kimlik verilecek ve bu kimlikte aracın kime ait olduğu, servis geçmişi ve aracın otomatik olarak işlem ücretlerini ödemesi için bir cüzdan yer alacak. Cüzdan için ek bir donanıma ise ihtiyaç olmayacağı belirtildi.

Firmalar tarafından yapılan ortak açıklamada söz konusu cüzdanın özellikle dinlenme yeri harcamaları, bakım ücretleri ve buna benzer küçük çaplı harcamaları otomatik yapabilmesi için eklendiği belirtildi. Bütün bu harcamalar da otomatik olarak kaydedilecek ve blockchain üzerinde saklanacak.

Başka bir dünya markası Mercedes Benze geçtiğimiz Eylül ayında R3’ün Marco Polo ticari finansman ağını kullanarak bir blockchain yazılımı üzerinden işlem denemesi yapmıştı. Birçok otomotiv devi de yavaş yavaş değişime ayak uydurup blockchain teknolojisine geçiş yapmaya başladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment