Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Z Kuşağının Yüzde 83’ü Kripto Paralara İlgi Duyuyor!

Big Four firmalarından birisi olan KPMG tarafından yapılan yeni bir araştırma, Z Kuşağının kripto para birimlerine git gide daha çok ısınmaya ve yatırım yapmaya başladığını ortaya çıkardı.

İlgili araştırmada özellikle dijitalleşme ve tokenleştirmenin, ticaretin gelecek neslini oluşturduğu vurgusuna yer verilirken, bunun yakında geleneksel alışverişin de yerine geçeceği belirtildi. KPMG’nin ABD Blockchain Lideri Arun Ghosh konu hakkında yaptığı açıklamada bütün müşterilerinin tokenleştirme fikrine aşina olmamasına rağmen, bu oranın her geçen gün daha da arttığını doğruladı. Müşterilerin ve tüketicilerin 3’te 1’inin günümüz blockchain tabanlı teknolojilerine kulak aşinalığı bulunduğunu belirten Ghosh, özellikle Z kuşağının bu konuda diğer bütün kuşaklara göre çok önde olduğunu itiraf eti.

Yaşları 18 ile 24 arasında değişen neslin kripto para birimlerinin geleceğine daha olumlu baktığı belirtilen araştırmada, ankete katılanların yüzde 83’ü kripto para yatırımına sahip olduğunu ifade etti. 25 ile 34 yaş arasındaki tüketicilerin yüzde 71’i token’lerin geleceğine ilgi duyduğunu belirtirken, 65 yaş ve üzerindeki Amerikalı tüketicilerin kripto paralara olan ilgisi ise diğer gruplara kıyasla en düşük seviyede yer alıyor.

Bu da aslında kripto para birimlerinin yaşa göre değişkenlik gösterebildiğini kanıtlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment