Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Saklamanın Maliyeti Artıyor

Kripto para sektörünün lider kripto para birimi olan Bitcoin, birçok kişi için gerçekten servet saklamanın önemli bir aracı haline gelmiş durumda. Altın ile eş değer bir yolda gittiği iddia edilen ve dijital altın olarak da tanımlanan bu yeni ürünü saklamak için ise, elbette ki bir masrafı gözden çıkarmak gerekiyor.

İşte bu konu ile ilgili olarak bir analiz yapan bağımsız Bitcoin geliştiricisi Tamas Blummer, Bitcoin saklama maliyetlerinin son iki yıllık süre zarfı içerisinde ciddi bir artış gösterdiğini ifade etti.

Üstteki resimde de görüldüğü gibi, şu anda Bitcoin cinsinden ödenen ‘gönderim ücretleri’ son dönemde çok büyük bir artış göstermiş durumda. Bu gönderim ücretlerine ek olarak, kişilerin eldeki Bitcoinlerini cüzdana çekerken ya da bunları cüzdandan dışarı çıkarırken, ciddi oranda paralar ödediğine değinen Blummer, bundan dolayı da Bitcoin saklama bedellerinin arttığına vurgu yaptı.

Ancak elbette bu tarz fiyat artışlarına rağmen, Bitcoin saklama maliyetleri halen itibari para saklamadan daha ucuz olduğunu da ifade etmek gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment