Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yeni Cryptojacking Metoduna Dikkat!

Kripto para sektöründe yer alan yatırımcıların artık korkulu rüyası haline gelen hack saldırıları ve güvenlik sorunlarına bir yenisi daha eklendi. Bilgisayarlara ya da mobil cihazlara zararlı yazılımlar yükleyerek kişisel bilgilere ve kripto para cüzdanlarına ulaşan ‘cryptojacking’ adı verilen yazılımlardan bir tanesinin, son dönemde çok aktif bir şekilde çalışmaya başladığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Sodinokibi adı verilen bu zararlı yazılımın, şimdiye dek milyonlarca kişiyi etkilediği ifade edildi. Araştırmacılar, bu yazılımın GrandCrab adı verilen  bir yazılım ile bağlantılı olabileceğini düşünüyor. Çünkü, GrandCrab adı verilen yazılım yok edildikten sonra, Sodinokibi’nin gelmesi, bu işin arkasında aynı kişiler mi var sorusunu sorduruyor.

McAfee Labs’in konuyla ilgili olarak geçtiği bilgilere göre, bu yazılımın arkasındaki kişiler üç günlük bir süre zarfında yaklaşık 287 bin dolarlık Bitcoin elde etmeyi başardı.

Uzmanlar, bu konu ile ilgili olarak yaptığı uyarılarda, bu tarz kaynağı bilinmeyen maillere tıklanmaması gerektiğini ifade ederken, kişilerin bu alanda kendi güvenlik tedbirlerini arttırması gerektiğini ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment