Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tesla Yatırımcısından Bitcoin İçin 1 Trilyonluk Tahmin

Tesla yatırımcısı Ark Investment, Bitcoin piyasa değerinin 10 yıla kadar 1 trilyon dolar ile 5 trilyon dolara çıkabileceğini öne sürdü. Ark Investment analisti, bu yolda Bitcoin’in önündeki engellerden de bahsetti.

Tesla’ya yatırım yapan şirketlerden biri olan Ark Investment, Bitcoin piyasa değeri hakkında çarpıcı tahminlerde bulundu. Ark Investment’ı analistlerinden Yassine Elmandjra şirketin resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Bitcoin’in bu gün 200 milyar dolara yaklaşan piyasa değerinin önümüzdeki 5 – 10 yıl içerisinde 1 ilâ 5 trilyon dolara çıkabileceğini öne sürdü. Elmandjra, Bitcoin’in yatırımcılar tarafından görmezlikten gelinmemesi gerektiğini de ekledi. Ark, daha önce Tesla ile ilgili de birçok iyimser tahminde bulundu ve bu yıl Tesla fiyatları dörde katlanınca haklılığını gözler önüne serdi.

“Potansiyeli Oldukça Yüksek Ama Aşılması Gereken Engeller de Var”

Bitcoin çoğu piyasa uzmanı tarafından, son 10 yılın en iyi performans gösteren varlığı olarak gösteriliyor. BTC fiyatı, neredeyse sıfırken 2017 sonunda 20 bin dolara varan bir tırmanış gösterdi. Burada tutunamasa ve şu an yaklaşık %50 oranında daha düşük bir değerden işlem görse de Ark, Bitcoin için uzun vadede tamamen olumlu duygular besliyor. Analist Elmandjra, Bitcoin’in önemli oranda bir değerlenme potansiyeli olduğunun altını çiziyor. Ark Investment’ın analizlerine göre Bitcoin piyasa değeri 10 yıla kalmadan trilyonlarla ölçülecek duruma gelebilir.

Analsit Elmandjra tüm bu olumlu tahminlerin yanı sıra, bu planı bozabilecek risklerden de bahsetti. Elmandjra’ya göre Bitcoin’in aşması gereken engellerden bazılarını; yüklü miktarda Bitcoin tutmayı zorlaştıran teknolojik şartlar, devletler tarafından Bitcoin’e getirilebilecek bazı düzenlemelerin belirsizliği ve “aşırı kurumsallaşma” ile Bitcoin değerinin birkaç büyük gücün elinde toplanması oluşturuyor.

Bitcoin, Son Yılın da Yıldızı

Bitcoin geçtiğimiz 10 yıla damgasını vurdu; en yüksek değer olan 20 bin dolar baz alındığında değerini on binlerce kat arttırmayı başardı. Fakat Bitcoin için 2020 yılı da nefes kesiciydi. Bitcoin fiyatı 2020 yılında %40 artış gösterdi ve piyasa değeri ise neredeyse 200 milyar dolara çıktı. Bloomberg’e göre altın ve hisse piyasasını sollayarak yılın en çok kazandıran varlığı haline geldi.

2020’ye 7 bin dolar sularında başlayan BTC, mart ayında yaşadığı düşüş ile 4 bin dolara kadar geriledi. Aynı ay içinde ise fiyatını 10 bin dolara kadar çıkarmayı başladı. Pandemi ile daha da pekişen enflasyona karşı birçok insan Bitcoin’e sığınmayı tercih etti. Yalnızca bireysel yatırımcıların değil kurumsal yatırımcıların da bir bir ilgisini çekmeye başlayan Bitcoin, Ark Investment’ın tahminleri tutarsa ve bahsedilen engelleri aşmayı başarırsa; değerini trilyonlarla ölçeklendirerek yoluna devam edebilir.

tesla-ark-investment-bitcoin
Bitcoin’in 2020 yılındaki fiyat hareketliliğini gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment