Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance: DeFi Coinleri Yüzde Elliden Fazla Değer Kaybetti

Binance tarafından açıklanan verilere göre, DeFi coinleri %50’nin de üzerinde keskin düşüş yaşadı.

Geçen ay tüm kripto para dünyasını etkilerken DeFi coinleri de düşüş rüzgarı ile savruldu. Binance’in DeFi Endeksine göre, merkeziyetsiz finans dünyası kripto paraları ağustos ayının sonundan bu yana %50’nin üzerinde kayıp yaşadı.

Binance‘in DeFi Endeksi, DeFi tokenlarının ağırlıklı ortalamalarına ve piyasa performansına göre sonuç veriyor. Ağustos sonlarında yayınlanmaya başlayan endeks, en başta 1.189 doları görmüştü ve bu rakam endeks için hala rekor sayılıyor. Endeks, DeFi coinlerinin ilk zamanlardaki performanslarını sergileyememesi ile 515 dolara kadar düştü. Veriler şu an ise 522 doları gösteriyor.

Binance-DeFi-Coinleri

Neydi Ne Oldu

  • Piyasa değerine göre birinciliği göğüsleyen Chainlink (LINK), ağustos ayının ortalarında kendi için rekor değer olan 19,83 dolara çıkarmayı başardı. Fakat hemen ardından 20 dolar bandındaki yoğun satış baskısı ile tepetaklak oldu ve eylül ayının pekiştirmesi ile 7 doları yeniden gördü. LINK fiyatı şu an 9,40 dolar sularında seyrediyor ve bu da rekor seviyesinin yarısından azına denk geliyor.
  • 666 milyon dolar piyasa değeri bulunan Aave (LEND) de ağustos ayının sonundaki parlak günlerinden oldukça uzakta. LEND ağustos ayında kırdığı 0,88 dolarlık rekorun %40 daha altında işlem görerek, 0,53 dolardan alınıp satılıyor.
  • Piyasaya bomba etkisi ile düşen Uniswap‘in kendi kripto parası UNI coin, piyasaya sürüldükten yalnızca 1 gün sonra kendi rekoru 8,40 doları gördü. Bu başarısını sürdüremeyen ve adeta bir balon gibi sönen UNI trendinden sonra token şu an 3,55 dolardan işlem görüyor.
  • Piyasa yorumcularının hakkında “1 milyon dolar olabilir” gibi çılgın tahminlerde bulunduğı yearn.finance (YFI) de sert çakılanlardan. Bitcoin’i sollayarak fiyatını 43 bin doların üzerine çıkaran YFI, şu an 20 bin doların hemen alında işlem görüyor.
  • DeFi coinleri içinde piyasa değeri sıralamasına göre 7. sırada yer alan Synthetix Network Token (SNX), son haftada %20’ye yakın düşüş yaşadı. Eylül ayının ilk günü kendi rekorunu gören SNX 7,84 dolara çıktı. Şu an ise bu değerin yaklaşık olarak %45 altında işlem gören SNX, 4,29 dolardan alınıp satılıyor.
  • Diğerlerine nazaran rekor seviyesini daha erken gören ve ilk merkeziyetsiz finans coinlerinden olan Compound (COMP) da bu ayı hasarsız atlatamadı. DeFi ile gelen yield farming çılgınlığının başlarında fiyatını 372 dolara kadar çıkaran COMP şu an, 122 dolardan işlem görüyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment