Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Başkenti Pekin’den 12 Tane Dev Blockchain Projesi

Çin’in başkenti Pekin’deki yetkililer blockchain ile ilgili neredeyse 150 sayfalık yeni bir plan yayınladılar.

Bundan birkaç yıl önce kendi dijital parasını geliştirmeye başlayan Çin, son birkaç ay içerisinde blockchain ile ilgili yaptığı çalışmaları hızlandırmaya başladı. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping geçtiğimiz yılın sonlarına doğru blockchain ile ilgili bir açıklama yaparak devlet kuruluşlarına bu alandaki projelerini hızlandırma talimatı verdi.

Çin genelindeki birçok kurum ve kuruluş Jinping’in bu talimatının ardından blockchain ile ilgili yeni araştırmalar yapmaya, yeni projeler geliştirmeye başladı. Pekin’deki yerel yöneticiler de Çinli liderin talimatına uyarak blockchain teknolojisinin lojistik, ticaret gibi alanlarda nasıl kullanılabileceğini incelemeye başladılar.

Blockchain Planı

Başkentteki yetkililer yaptıkları değerlendirmeler sonucunda neredeyse 150 sayfalık bir rapor yayınladılar. Bu raporda blockchain teknolojisinin Pekin’deki kullanım alanlarından, sağlayacağı avantajlardan ve faydalardan bahsediliyor.

Pekinli yöneticiler yayınlanan bu raporda yakın gelecekte uygulamaya konulabilecek blockchain projelerini de açıkladılar. İşte Pekin’in uygulamaya koymak istediği 12 farklı blockchain projesi:

Belediye Ticaret Bürosuna bağlı Lojistik Blockchain Platformu Lojistik ve ticaret Tüccarların, lojistik operatörlerinin, gümrük ve havayolu yetkililerinin ve regülatörlerin kullanabileceği bir veri paylaşım ağı geliştirmek ve böylece ticari işlemleri hızlandırmak.
Pekin-Tianjin-Hebei Gümrükleme İşlemleri Lojistik ve ticaret Liman ve gümrük yetkilileri, vergi daireleri tarafından kullanılabilecek bir veri paylaşım platformu geliştirmek ve böylece limanlar arası gümrükleme işlemlerini koordine etmek.
Pekin Finansal Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi Bankacılık Bankacılık işlemlerinin daha hızlı tamamlanmaları, ilgili evrakları azalması ve kimlik doğrulama sürecini kolaylaşması.
Pekin Elektronik Fatura Sistemi City Electronics Bills System Faturalama Şirketlerin fatura kesmelerinin kolaylaştırılması ve ilgili süreci iyileştirilmesi.
Haidian Bölgesi KOBİ’leri İçin Finansal Platform KOBİ Finansı KOBİ’lere daha kolay bir şekilde sermaye sağlanması
Belediyeye Emlak Vergisi Bildirimi Sistemi Mülk yönetimi Mortgage ödemeleri, faturalar ve vergiler dahil olacak şekilde her türlü mülk yönetiminin revize edilmesi
Çoklu İşletme Ruhsatı Sistemi Kurumsal regülasyon İşletme ruhsatı alma sürecinin iyileştirilmesi ve şirketler arası işbirliğinin geliştirilmesi
Haidian Bölgesinde Internet+Yönetim Denemesi E-Yönetim Blockchain tabanlı bir hükümet için “ulusal bir kalite testinin” oluşturulması. 100’den fazla devlet kuruluşu çeşitli amaçlarla blockchain teknolojisini kullanmaya başlayacak.
Xicheng Bölgesi İdari Hizmetler Denemesi E-Yönetim Çeşitli devlet hizmetlerine ilişkin bürokratik sürecin iyileştirilmesi, veri paylaşımının artırılması
Chaoyang Bölgesi İdari Hizmetler Denemesi E-Yönetim Çeşitli devlet hizmetlerine ilişkin bürokratik sürecin iyileştirilmesi, veri paylaşımının artırılması
Shunyi Bölgesi İdari Hizmetler Denemesi E-Yönetim Çeşitli devlet hizmetlerine ilişkin bürokratik sürecin iyileştirilmesi, veri paylaşımının artırılması
Pekin Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi İdari Hizmetleri Kurumsal yönetim Ekonomik Kalkınma Bölgesindeki idari hizmetlerin tek bir platformda toplanması

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment