Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kosova’da 300’den Fazla Madencilik Cihazına El Koyuldu

Kripto para madenciliğinin yasaklandığı Kosova’da, perşembe günü başlayan operasyonlar sonucunda 300’den fazla madencilik cihazına el koyuldu. 

Kosova polisi tarafından yapılan açıklamada, Kosova’nın kuzeyinde bir belediyede kripto para madenciliği yapmak için kullanılan yüzlerce cihaza el koyulduğunu ve ülkedeki Sırp nüfusunun fazla olduğu kuzey bölgesinde düzenlenen operasyonda bir kişinin tutuklandığını bildirdi.

Bahsedilen madencilik cihazlarının yaklaşık 500 evin kullandığı elektrik miktarına eşit bir şekilde, 60.000 euro ile 120.000 euro arasında değişen elektrik kullandıklarına dikkat çeken Kosova Maliye Bakanı Hekuran Murati:

Vergi ödemeden para kazanan madencilerin zenginleşmesine izin vermeyeceğiz.

açıklamasında bulundu.

Kış aylarında elektrip ihtiyacının arttığını gerekçe gösteren Kosova hükümeti, 4 Ocak’ta tüm madencilik faaliyetlerinin durdurulmasını istemişti.

Baskınların daha çok Sırp nüfusunun fazla olduğu kuzey kesimlerinde yapılmış olmasının, ülkede etnik sebepli bir kargaşaya yol açtığı iddia edildi.

Ülkedeki iki ana elektrik santralinden birinin bozulması sonucunda elektrik krizi büyümüştü. Krizin büyümesiyle birlikte artan protestolardan sonra Kosova hükümeti 60 günlük olağanüstü hal ilan etmişti. Kosova Ekonomi Bakanı Artane Rizvanolli, yapılan bu operasyonları, elektrik kesintilerine karşı yapabilecekleri en hızlı önlem olarak nitelendirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!