Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitrum Ağı 5 Ay İçinde İkinci Kez Kesinti Yaşadı

Ethereum katman-2 ağı Arbitrum, donanım arızası nedeni ile 5 ay içinde ikinci kez Sıralayıcı kesintisi yaşadı.

Arbitrum, resmi Twitter hesabı üzerinden 9 Ocak tarihinde yaptığı paylaşımda ağda Sıralayıcı kesintisinin yaşandığını ve sorunu çözmek için üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Ayrıca sistemde bulunan fonların güvende olduğunu belirtti.

Arbitrum’un geliştirici şirketi Offchain Labs, 10 Ocak tarihinde resmi Medium hesabı üzerinden yaklaşık 7 saat süren kesinti ile ilgili bir rapor yayınladı. Şirket, temel sorunun Sıralayıcı düğümündeki bir donanım arızasından kaynaklandığını ve devreye girmesi gereken Sıralayıcı yedeklerinin de devam eden bir yazılım güncellemesi nedeniyle çalışmadığını açıkladı.

Sıralayıcı sorunu yaşandığında işlemleri işlemek için gerektiğinde Ethereum’a başvuracak şekilde tasarlanan ağda, Sıralayıcı tarafından yakalanan 284 işlemin Ethereum blockchain’ine gönderilmesi engellendi.

Kullanıcılara, yaşanan sorunun küçük bir kesinti olduğunu ve ağın hala beta aşamasında bulunduğunu belirten ekip;

Arbitrum ağı hala beta aşamasında bulunuyor ve sistemde merkezileşme noktaları var olduğu sürece bunu devam ettireceğiz.

dedi.

Ekip raporda, önümüzdeki haftalarda ve aylarda ağı daha fazla merkeziyetsizleştirmek amacıyla “Sıralayıcı sorunu sürelerini en aza indirgemek için ikinci bir çözüm” geliştirmesi gerektiği sonucuna vardığını söyledi.

Arbitrum ağı, eylül ayında kısa süre içinde toplu büyük bir işlem gerçekleştirildikten sonra ortaya çıkan benzer bir Sıralayıcı kesintisi yaşamıştı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!